x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Oana Frigescu!

Astăzi e ziua ta... Oana Frigescu!

de Ramona Vintila    |    16 Feb 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Oana Frigescu!

Prezentatoarea Observatorului 13:00 şi 16:00 de la Antena 1, Oana Frigescu, a împlinit de curând 29 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"De curând am împlinit 29 de ani. Pentru unii, însă, chipul meu nu arată mai mult de 25. Iar lor îmi place să mă răsfăţ şi să le spun că încă sunt copil, deşi mă trezesc rapid din reverie când îmi văd inelarul mâinii stângi. Sunt femeie în toată firea, stăpână pe sine şi încrezătoare în propriile forţe. Sunt sinceră. Nu am scăpat încă de sentimentul că lumea e corectă. Şi visătoare. Visez mult, nu-mi bat capul cu bârfe cotidiene.

A MERITAT...
Am terminat ASE, deşi simţeam din ce în ce mai clar că nu vreau să devin economistă. În televiziune am ajuns pentru simplul motiv că mă fascina. Într-o zi am păşit sfioasă într-o redacţie de ştiri şi n-am mai putut să plec. Nici programul infernal şi nici remuneraţia aproape inexistentă nu m-au descurajat. Eram avidă după cunoaştere, îmi doream cu ardoare să pătrund dincolo de ştiri. Am făcut şi am îndurat de toate: reportaje, stand-up-uri, live-uri, furtuni, geruri năprasnice, ani întregi în care aveam la dispoziţie pentru odihnă câte cinci ore pe noapte.

A fost crunt, dar a meritat din plin. Televiziunea a fost ca un magnet, am rămas ancorată ca într-o iubire eternă.
Dincolo de ştiri nu mă descopăr întregii lumi. Discreţia şi modestia îmi sunt prieteni din copilărie, pe când părinţii mi le aduceau în minte prin puterea exemplului. Îi respect pe oamenii care nu au uitat noţiunea de bun-simţ. Mi se pare elementară pentru a demola tupeul. Simt că în ultimul timp m-am maturizat, pentru că viaţa m-a învăţat cât adevăr cuprinde o vorbă a lui Octavian Paler: «Numai o mare nenorocire ne poate arăta cât de mărunte sunt nemulţumirile insuportabile». Iar acum mă bucur în tot ceea ce fac.

NOROC
Am învăţat să am idealuri şi să fac totul cu bucurie pentru a ajunge acolo. Pentru că drumul e la fel de important ca şi momentul în care ajungi pe culme. Iar pentru asta mi-am impus un standard mai mare decât mi-au impus ceilalţi. Şi nu mă iert niciodată! Sunt perfecţionistă în ceea ce înseamnă slujba mea, iar acum simt că Observatorul îmi vine ca o mănuşă. Observatorul înseamnă experienţe remarcabile. Dacă aş fi nevoită să mă caracterizez succint, aş spune că sunt sensibilă, dar cu o mare tărie de caracter.

Că sunt un om cât se poate de natural şi de firesc. Dacă ar trebui să fac asta printr-un singur cuvânt, cel mai potrivit ar fi norocoasă. Pentru că sunt sănătoasă. Pentru că iubesc şi mi se răspunde înmiit. Pentru că aştept o fetiţă. Pentru că am întâlnit de-a lungul carierei mele persoane care au crezut în mine şi au văzut dincolo de stângăcia mea. Pentru că am intrat în echipa Observatorului! Ce-aş mai putea să-mi doresc acum, la o nouă aniversare... Doar să mulţumesc pentru tot ce-am primit deja!"

×
Subiecte în articol: calendar