x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...” - Oana Opincariu

“Astăzi e ziua ta...” - Oana Opincariu

de Roxana Vintila    |    15 Sep 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...” - Oana Opincariu

“Pasiunea care mi-a marcat destinul”
Patinatoarea Oana Opincariu a suferit anul trecut un accident grav. Acum poate merge doar dacă este ajutată de cineva.



“Pasiunea care mi-a marcat destinul”
Patinatoarea Oana Opincariu a suferit anul trecut un accident grav. Acum poate merge doar dacă este ajutată de cineva. Conturile la care o puteţi sprijini sînt:

Cont lei: RO68BRDE300SV41310793000 şi
Cont Euro: RO64BRDE300SV41310873000

Este o persoană simplă, care îşi doreşte să dea tot pentru a putea redeveni ceea ce a fost în sport pînă la 3 iunie 2007. De curînd, patinatoarea Oana Opincariu şi-a sărbătorit ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Sportul l-am început la 8 ani... ca o joacă, mai ales că tata este antrenor la patinaj viteză, iar mama este tot sportivă. Îmi doream enorm să merg şi eu la antrenamente şi încetul cu încetul, o joacă a copilăriei s-a transformat în ceva serios. A început să îmi placă din ce în ce mai mult şi aşa patinajul a devenit pasiunea care mi-a marcat destinul. Dacă ar fi să mulţumesc cuiva pentru tot ceea ce am realizat pînă acum, i-aş mulţumi Lui Dumnezeu, pentru că am fost sănătoasă în toţi aceşti ani. Chiar dacă acum am avut un accident cumplit, El m-a ajutat să supravieţuiesc. Sînt sigură că Dumnezeu nu mă va abandona nici de acum înainte şi voi începe din nou patinajul.

Sportul înseamnă tot (orice om are nevoie de sport), iar pentru mine asta înseamnă patinajul viteză – Totul. Nu mi-aş imagina altfel viitorul decît practicînd acest sport. Cea mai mare realizare pe care am avut-o pînă acum în sport a fost atunci cînd în Olanda, la Alkmaar s-au ţinut Jocu-rile Europene de Juniori. Cursa de 3.000 m (recordul de pistă la această probă îl deţin eu) a fost cea mai frumoasă din viaţa mea. Am obţinut locul 1, iar la 1.500 m am obţinut locul 2. Şi încă ceva… în momentul în care am urcat pe podium a fost ca un vis care a devenit realitate. Pînă atunci mă tot gîndeam cum o fi cînd urci pe podium la un concurs internaţional şi mai important? Cum se simt acei sportivi care ies pe podium…  Atunci am ieşit şi eu şi m-am simţit împlinită.

Sănătate multă aş vrea să primesc de ziua mea şi să fie totul ca înainte de accident. Atît. Din fericire, pînă acum nu a trebuit să iau decizii foarte grele pentru patinaj. Poate că fără să îmi dau seama nu am avut timp mai deloc pentru mine. Nu am avut o copilărie ca alţii, dar mi s-a părut ceva normal aşa cum a fost. Pînă în momentul de faţă nu aş renunţa la sport decît pentru părinţii sau sora mea... dar ar fi ca şi cînd o parte din mine m-ar părăsi.”

×
Subiecte în articol: calendar