x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta ... Oana Pellea

Astazi e ziua ta ... Oana Pellea

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    29 Ian 2007   •   00:00
Astazi e ziua ta ... Oana Pellea

"Sunt fericita de cadoul primit de ziua mea"

A jucat la Bulandra din 1987 pana in 1999, cand a avut curajul de a-si lua cariera in propriile maini, devenind liber-profesionista. In 2001 a primit Premiul Uniter pentru cea mai buna actrita, pentru rolul din "Imblanzirea scorpiei". Azi o putem vedea jucand alaturi de mari nume ale cinematografiei in "Children of men", nominalizat la Oscar. Actrita Oana Pellea implineste astazi 45 de ani.

"Sunt fericita de cadoul primit de ziua mea: pelicula «Children of men», in regia lui Afonso Cuar"n, a fost nominalizata la Oscar la trei categorii: pentru cel mai bun scenariu adaptat, pentru imagine si pentru montaj. Anul 2006 a fost poate cel mai bogat an profesional. Este anul in care am filmat la Londra «Children of men» si «I really hate my job». Este anul in care am cunoscut persoane exceptionale pe platourile de filmare. Pe Afonso Cuar"n si Oliver Parker, pe Clive Owen si Michel Caine, pe Sherly Henderson si Nev Cambell... si atatia altii. Experienta din cele doua productii a fost exceptionala. Mesajele de felicitare pe care le primesc din intreaga lume pentru rolul din «Children of men» m-au emotionat si uimit. Pentru un rol secundar, reactiile au fost absolut onorante. Este extraordinar sa primesti mesaje de la oameni pe care nu i-ai intalnit niciodata, de nationalitati atat de diferite. Din 2006 sunt reprezentata in industria cinematografica de agentul meu din Marea Britanie. In septembrie am fost invitata la premiera «Children of men» de catre Universal Pictures la Londra. A fost intr-adevar o bucurie. Daca ar fi numai asta si tot ar trebui sa-i multumesc lui Dumnezeu din plin. Dar au fost multe, multe clipe superbe. Tot anul trecut am avut bucuria de a participa la programul asociatiei Erudio, unde din nou am intalnit oameni minunati. Trebuie sa recunosc ca a fost un an plin de frumuseti. Am multe proiecte si pentru anul acesta, dar nu imi place sa le anunt... vom vedea. Pot sa va marturisesc doar ca imi place sa joc impreuna cu Sandu Mihai Gruia la Teatrul foarte Mic spectacolul «Ma tot duc», cu care voi avea un turneu in martie si in Elvetia, si ca este o bucurie sa joc «Scaunele» lui Eugen Ionescu, la Bulandra, cu Razvan Vasilescu.

Pentru 2007 nu imi doresc nimic special. Am ajuns la concluzia ca e mai bine sa ai incredere in Doamne-Doamne, ca el stie mult mai bine decat mine ce drum sa apuc. Daca ar fi sa-l rog ceva, l-as ruga sa-mi dea puterea sa nu ma mai intristez cand ma intalnesc cu «Lipsa de educatie», cu «Prostia» sau cu «Marlania». Si sa aiba grija de cei pe care ii iubesc cel mai tare. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare clipa, ii multumesc pentru fiecare om minunat pe care il intalnesc, pentru ca imi arata cum as putea deveni, si pentru fiecare om mai putin minunat, pentru ca imi arata cum sa nu devin."
Gratitudine
"Ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare clipa, ii multumesc pentru fiecare om minunat pe care il intalnesc, pentru ca imi arata cum as putea deveni, si pentru fiecare om mai putin minunat, pentru ca imi arata cum sa nu devin"
  • Oana Pellea, actrita
  • ×
    Subiecte în articol: calendar