x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Octavian Belu

Astazi e ziua ta... Octavian Belu

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    17 Feb 2007   •   00:00
Astazi e ziua ta... Octavian Belu

"Imi doresc sa am linistea sufleteasca si timpul sa ma gandesc si la mine. De asemeanea, imi doresc sa indeplinesc obiectivele pe care le consider esentiale pentru ca sportul romanesc sa se adapteze cat mai repede la noile conditii sociale europene. Sunt niste provocari si, de obicei, am castigat. Sper sa castig si in continuare", ne-a marturisit presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu. Astazi, domnia sa implineste 56 de ani.

"Am fost onorat sa lucrez la Palatul Cotroceni"

"Am avut un an in care am capatat foarte multa experienta in probleme de administratie, in care am cunoscut foarte multe personalitati din toate domeniile de activitate. Am vazut ce inseamna sa lucrezi la cel mai inalt nivel reprezentativ, la Palatul Cotroceni, in administratia prezidentiala. Am fost onorat sa lucrez acolo, sa fiu consilier prezidential. Am avut si satisfactii in afara de munca de rutina de zi cu zi si activitatile pe care le-am desfasurat acolo, atat in cadrul administratiei prezidentiale, cat si in cadrul fundatiei pe care am instituit-o impreuna cu colega mea, fundatie care ofera campioni de legenda si care are un nume semnificativ, «Casa Campionilor». Cred ca aceia cu care am lucrat si cei din administratia prezidentiala au vazut ca fac tot ceea ce depinde de mine sa ma ridic la pretentiile unei astfel de sarcini.

Lucrez in Executiv, in functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport. Incerc sa ma adaptez foarte rapid la noile cerinte si la noile responsabilitati si, de asemenea, imi propun sa fiu extrem de dinamic si sa pun in fapt cat mai repede proiectele legate de o mai buna colaborare intre institutiile statului in privinta sportului. Un alt obiectiv este sa traversam anul 2007 cat mai bine, pentru ca sunt foarte multe calificari la olimpiada si obiectivul cel mai important este o participare onorabila la Jocurile Olimpice.

Toate gimnastele pe care le-am antrenat de-a lungul timpului mi-au ramas aproape de inima. Fiecare, in perioada in care a lucrat cu mine, mi-a adus satisfactii. Din punct de vedere profesional, cele mai mari realizari sau cele pe care le simti ca fiind cele mai importante sunt cele de la Jocurile Olimpice. Sunt medaliile cele mai stralucitoare din cariera unui sportiv sau antrenor. O realizare personala o pot considera faptul ca am reusit sa traversez acesti ani de activitate profesionala cu multiple fatete, sa ma adaptez la conditii cu totul diferite fata de ce facusem pana la un moment dat. Mi-am descoperit, fara a fi orgolios, valente pe care nu credeam ca le am. Marele meu regret este ca poate nu am reusit sa impart optim activitatea profesionala cu cea personala. Vreau sa le multumesc tuturor celor care, pe parcursul carierei mele, m-au sprijinit si au avut rabdare cu mine."

×
Subiecte în articol: calendar