x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Olga Simionescu

Astăzi e ziua ta: Olga Simionescu

de Ramona Vintila    |    03 Feb 2011   •   20:02
Astăzi e ziua ta: Olga Simionescu

149878-olga-simionescu.jpgProfesor universitar doctor, Ca­tedra de Derma­tologie din cadrul UMF Carol Davila, şef secţie Cli­nica Dermatologie I din cadrul Spi­talului Clinic Colentina, Olga Simionescu împlineşte astăzi 41 de ani.

Profesor universitar doctor Olga Simionescu nu vrea să audă că unii ridică mâinile neputincioşi în faţa bolilor. Credinţa sa este că trebuie să lupţi cu boala, chiar şi atunci când scorul avan­tajează, pe moment, răul... Se luptă în fie­care zi să salveze pa­cienţii cu me­lanom, care nu tre­buie a­ban­donaţi. Această luptă îm­potriva cancerului de piele a început iniţial în baza unor relaţii interpersonale cu oameni cu care avea o colaborare medicală şi care s-au dove­dit nu doar medici re­putaţi, ci şi oameni de caracter.

Este membru al Societăţii de Dermatologie, al Colegiului Medicilor din România, membru în European Academy of Dermatology and Venerology, American Academy of Dermatology, German Academy of Dermato­logy, International Society of Dermoscopy, International Society of Teledermatology. A fost distinsă cu Premiul „Iuliu Haţie­ganu” al Academiei Române pentru cea mai bună lucrare – Atlas de dermatologie (2001), Premiul „Levaditti” al Academiei de Ştiinţe Medicale şi Premiul Colegiului Medicilor din Ro­mânia pentru aceeaşi lucrare, iar „Dicţionar de imunologie” a fost, de asemenea, distins cu Premiul Colegiului Medicilor din Ro­mânia pentru cea mai bună lu­crare din domeniul specia­lităţilor medicale.

„Toate realizările mele de până acum se datorează norocului de a avea în spate încă din co­pi­­lărie suportul puternic, ma­te­rial şi spi­ritual al familiei şi de a fi dirijată competent. Tot parcursul meu şcolar anterior mergea cam în aceeaşi direcţie, iar termenul de «tocilară» cu care eram gratulată m-a lăsat totdeauna indiferen­tă. Apoi, norocul de a întâlni oa­meni generoşi care să mă în-ţeleagă şi să mă ajute, norocul de a întâlni cazuri clinice de excepţie, norocul de a prinde o schimbare de sistem la vârsta de 19 ani”, ne-a măr­turisit sărbătorita noastră.

Nu a făcut nici un sacrificiu pentru meseria sa, căci, prove­nind dintr-o familie bogată, are norocul să o facă din plăcere, ca pe un hobby. „Îmi place foarte mult să petrec ore în şir cu pa­cienţii sau cărţile mele.”

Este fericită că a produs lucrări care au umplut un gol în publi­caţiile româneşti, atât cărţi, cât şi articole, că a creat stu­den­ţilor săi o perspectivă adevărată asupra dermatologiei.

Jurnalul Naţional îi urează „La mulţi ani!” şi mult succes în lupta pentru salvarea bolnavilor.

×
Subiecte în articol: astăzi e ziua ta...