Jurnalist, editorialist, om de radio, om de publicitate, sarbatoritul nostru a absolvit Filologia, sectia romana-engleza. A scris la Evenimentul Zilei si la revista 7 seri, unde avea o rubrica numita CLANDESTINO PRIN ORAS. Cunoscutul si apreciatul Razvan Exarhu implineste duminica 43 de ani. La multi ani!
Raman cat pot de departe de vremuri
"Tocmai am reinceput sa fac radio, la www.clandestino.fm, un proiect online care imi cam umple timpul, cu placere, bineinteles. In rest, raman cat pot de departe de vremuri si incerc sa stau cat mai mult alaturi de oamenii care imi plac, fara a mai baga in seama ceea ce mi se pare urat in jur. Adica m-am prins ca am lucruri mai bune de facut in viata deca sa imi folosesc energia ca sa stau cu gatul umflat, ca o cobra inainte de atac', isi incepe indragitul om de radio "confesiunea'.
Provocandu-l sa-si aminteasca de inceputurile carierei sale, Razvan Exarhu ne-a povestit: "Ca de obicei, hazardul mi-a aratat calea. Nu imi trecea prin cap sa fac radio, voiam sa ii scap pe parintii mei de povara de a intretine un student neeminent si am cautat (nu foarte mult) un job. Am prezentat primul buletin de stiri la ProFM si cam dupa vreun an si jumatate de incertitudine si dorinte de a renunta am descoperit ca imi place la nebunie ce fac. De curand, cineva mi-a spus ca vocea mea suna la fel ca acum 15 ani si stiu ca asta e posibil nu numai datorita corzilor vocale, mai conteaza si cum mentii vie vibratia din capul tau, incoronat de casti'.
Cititorii acestor randuri nu stiu despre el, dar ar trebui sa stie ca nu e adevarat ca locuieste la tara. "Am locuit vreme de un an, e adevarat, cand am parasit de tot orasul si chiar mi s-a propus sa devin primar in acel sat. Si ca Dumnezeu e bun cu mine si ma ajuta sa fac din placere aproape tot ce fac. E greu sa imi inchipui un rasfat mai mare.'
Sa fii om de media in Romania de astazi inseamna sa nu iti parasesti discernamantul si sa nu umpli lumea de venin si crize de nervi, spune sarbatoritul nostru. "Oferta naturala e suficienta. Eu cred ca sentimentul ca spui raspicat adevarul, scuipand printre cuvinte, nu trebuie sa anuleze ideea asta, poate idealista, ca ne nastem si ca sa umplem lumea de stralucire si bucurie, nu ca sa ne petrecem viata vorbind la nesfarsit despre ceea ce nu ne convine. Madame Bovary a facut asta si nu a sfarsit foarte bine.'