A început să înoate la doar cinci ani şi jumătate. Anul 1987 este unul de referinţă în cariera sa, pentru că atunci a câştigat prima sa medalie. De-a lungul timpului, a obţinut 100 de titluri de campion al României. În 2004 a adus prima medalie olimpică din înotul masculin românesc. Apreciatul sportiv Răzvan Florea împlineşte astăzi 29 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".
"Pentru mine, zilele premergătoare aniversării sunt petrecute obişnuit. Dacă în trecut eram prin cantonamente sau în mijlocul competiţiilor, acum, sărbătorirea zilei mele înseamnă să fiu acasă alături de familie şi de cei dragi... Sunt momente speciale pentru un
sportiv de performanţă pentru că de cele mai multe ori viaţa noastră înseamnă antrenamentele, competiţiile şi aşa mai departe.
UN MĂNUNCHI DE MEDALII
Este dificil să vorbesc despre mine... Dar în câteva cuvinte mărturisesc că sunt o persoană uneori mai dură, dar nu severă. Am crescut aşa poate şi datorită spiritului de competiţie. Dar... de cele mai multe ori cred că reuşesc să mă fac plăcut în faţa celor dragi sufletului meu. Îmi place să duc lucrurile până la capăt, rareori se întâmplă să încep ceva şi să nu termin! E vorba despre mentalitatea unui sportiv... (de învingător - n.r.)
Cred că tot ce mi-am propus în această carieră am realizat, poate mai târziu decât alţii, dar am reuşit. Cu seriozitate şi muncă am ajuns pe podiumul Europenelor, Mondialelor şi Jocurilor Olimpice. Medalia cea mai de preţ rămâne cea de la Olimpiada de la Atena 2004, unde am reuşit un ultim bazin fantastic care mi-a adus bronzul. Competiţia pe care aş vrea să o repet ar fi Olimpiada din Australia, de la Sydney.
HAI CĂPITANE!
Înotul m-a fascinat de mic, deoarece tatăl meu, fiind scafandru profesionist, mă lua cu el tot timpul la serviciu şi aşa s-a născut dragostea mea faţă de apă. E un fel de esenţă a lumii. Aş dori ca aceia mai tineri dintre colegii mei să ne calce pe urme, nouă, generaţiei care am activat între anii 1998-2008. Fiecare dintre ei cu un regim de viaţă atent şi cu multă muncă şi sacrificiu ar putea să ne egaleze performanţele, de ce nu, chiar să ne depăşească."
Citește pe Antena3.ro