x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Romeo Vanica

Astăzi e ziua ta: Romeo Vanica

de Loreta Popa    |    28 Oct 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Romeo Vanica

Romeo Vanica a fost şi este membru al formaţiei Mondial. Absolvent al Conservatorului bucureştean, era interesat mai ales de partea de compoziţie şi aranjament orchestral. A lucrat o viaţă la Radio, iar de un an este pensionar, deci are timp pentru sine însuşi. Romeo Vanica şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"Nu am serbat în nici un fel. A fost o zi de miting... Sunt Scorpion şi nu mă arunc, măsor de trei ori înainte să tai. Sunt pensionar de un an. Am împlinit 16 ani bisecţi plus un an normal. Am foarte multe proiecte, iar din această cauză nu mă pot apuca de nici unul. Nutresc speranţa că voi apuca să văd ceva împlinit din ceea ce vreau să fac. Sunt superstiţios, dacă vorbesc dinainte despre proiecte nu se mai împlinesc. Contrar teoriei mele că un om informat este un om pesimist, din păcate, sunt un optimist. Un om realist trebuie să fie pesimist. Sunt un ghem de contradicţii, ca orice pui de om.

Îmi pare rău că vine frigul. Mie-mi place căldura. Pe Moş Crăciun toată lumea îl aşteaptă cu drag, poate îmi aduce ceva. Puţin din copilărie, din tinereţe... Asta mi-aş dori. Copiii nu-i faci pentru tine, de la o vârstă au viaţa lor, trebuie să-i respecţi, vrei să fie mai frumoşi şi mai deştepţi decât tine, asta îşi doreşte orice părinte, normal. Am primit sfaturi, îmi pare rău că nu le-am urmat. De-abia după ce l-am pierdut pe tata mi-am dat seama că putea să-mi dea mai multe sfaturi, dar am fost un copil cam neascultător. Am fost şi profesor la viaţa mea, este şi foarte frumoasă, şi nobilă această meserie, şi foarte grea. Într-o clasă sunt copii şi buni, şi mai puţin buni, nu poţi preda pentru cei mai slabi.

Am amintiri foarte plăcute despre profesorii mei şi cred că le datorez foarte mult. Elevii mei au rămas cu câteva noţiuni de muzică adevărată şi ascultă, cred, şi acum cu drag. Trece timpul pe lângă mine şi aş vrea să fac mai multe. Eu cred că un om care spune că nu regretă nimic minte. Mondial a însemnat foarte mult pentru generaţia mea. Dacă ar fi să compar, cred că ne-am apropia de prima parte a existenţei Bee Gees. Mondial aducea un fior liric şi impactul a fost imens, pentru că am venit primii pe stilul acesta. Am explorat un univers nou, al poeziei, al muzicii. Prin melodie şi vers, lucruri frumoase, cunoscute, apărute într-o formă nouă, am mers la sufletul tineretului, dar şi la cei mai în vârstă. Generaţii întregi s-au apropiat de muzica aceasta şi şi-au însuşit-o."

×
Subiecte în articol: calendar