x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Ruxandra Gheorghe

Astăzi e ziua ta: Ruxandra Gheorghe

15 Oct 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Ruxandra Gheorghe

Jurnalista TVR Ruxandra Gheorghe îşi sărbătoreşte mâine ziua de naştere. La mulţi ani!



5968-133937-img_0466.jpg"România este acasă. Cu bune, cu rele este ţara mea..."
"Ritmul alert al ştirilor te face să trăieşti intens fiecare minut. Un lucru este clar din start: în viaţa mea nu îşi au loc cuvintele plictiseală şi monotonie. Profesia de jurnalist şi în mod deosebit munca în televiziune te ţin mereu în priză. Diversitatea evenimentelor de zi cu zi mă captivează, pentru că oferă întotdeauna noutăţi pe care dăruirea pentru meserie nu te lasă să le tratezi cu superficialitate. Să te duci cu plăcere la locul de muncă e mare lucru şi să te mai şi întorci acasă, după 10 ore de serviciu, încă cu zâmbetul pe buze e deja o performanţă la care probabil aspiră cei mai mulţi oameni ai muncii.
Cel mai frumos moment al acestui an? Urmează să vină!

Sistemul de valori în societatea noastră e mutilat: educaţia, simplitatea, cultura le-aş urca în top şi aş coborî pe ultimele locuri kitschul, opulenţa, ignoranţa. Cred că de aici provin neajunsurile orânduirii noastre. Aristocraţia se confundă cu parvenirea şi consider că asta e suferinţa vremurilor pe care le trăim. Vă spun şi ce nu aş schimba în România: Ziua Naţională, 1 Decembrie, şi nici Capitala ţării noastre, Bucureşti. Am trăit o bună bucată de vreme în Belgia şi realizam cu fiecare zi care trecea că pentru mine România este acasă, aici îmi e familia, aici îmi sunt prietenii, cu bune, cu rele, e ţara mea. În livingul locuinţei din Bruxelles trona la loc de cinste drapelul tricolor.
Provocările profesionale apar dacă ţi le doreşti cu adevărat: mi-ar plăcea să lucrez la France Television o perioadă: aşa s-ar întruni cele două pasiuni ale mele - televiziunea şi limba franceză.

Cât despre mine, îmi propun să fiu mai hotărâtă în deciziile pe care le iau. Vă daţi seama ce încercare grea pentru o Balanţă, care pune mereu în talere ce e bine, ce e rău şi cântăreşte totul atât de mult şi bine, încât decizia e mereu în aşteptare. Mai cred că sănătatea şi familia îţi dau echilibrul de care ai nevoie ca să răzbeşti în lupta cu viaţa."

×
Subiecte în articol: calendar