x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Sorin Cârţu!

Astăzi e ziua ta... Sorin Cârţu!

de Ramona Vintila    |    12 Noi 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Sorin Cârţu!

Fostul mare jucător al Universităţii Craiova, Sorin Cârţu împlineşte astăzi 54 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"Momentan mi-am propus să mă odihnesc... e mai bine să-mi iau o scurtă vacanţă. Iar pe viitor, nu ştiu... În România nu pot să mai antrenez o echipă de Divizia A, iar în Divizia B, la experienţa şi anii mei, nu pot face asta.

Sunt un om obişnuit, dar m-am bucurat de şansa asta de la Dumnezeu, de a avea talent în fotbal. Am jucat destul de bine pentru că nu mi-am bătut joc şi am încercat să dau satisfacţii şi celor din jurul meu, să se bucure de şansa mea.

Nu am jucat foarte mult, a trebuit să mă retrag. M-am apucat de antrenorat ca să continuu munca în domeniul acesta. De 25 de ani fac antrenorat. Am încercat să fiu cât mai corect, cât mai profesionist şi spun că am reuşit în această meserie. Asta şi datorită principiilor pe care le am. Sunt corect şi nu prejudiciez pe nimeni dintre cei cu care intru în contact. Mă felicit pentru aceste principii pe care le-am impus de la început şi nu le-am încălcat. Le-am respectat tot timpul.

Până la urmă mi s-a dovedit că am reuşit tocmai datorită lor. În zona asta, sunt considerat un antrenor integru, care respectă tot ceea ce-şi propune. Modelul de fotbal pe care mi l-am ales s-a dovedit a fi unul foarte bun, mi-am însuşit destul de bine problemele teoretice. Mustrările? Echilibrul poate, pe care nu l-am putut ţine decât pe o anumită perioadă. Nu am putut să depăşesc reticenţa pe care o am asupra unui anumit corp de oameni care fac parte din fenomenul fotbal, şi mă refer de arbitri. Aici mi-am reproşat lipsa de echilibru. Ar fi trebuit să trec peste gafele lor pe care întotdeauna le-am considerat intenţionate... Aşadar, mai mult echilibru.

Fotbalul românesc duce lipsă de valori.
A avut nişte rezultate foarte bune într-o perioadă în care au fost jucători geniali, de excepţie, cu caractere asemenea lui Dobrin, Balaci. În ultimii ani îi punem pe Gică Popescu şi pe Hagi. Atunci, după luptă, au venit şi rezultatele. La ora actuală lipsesc jucătorii de calitate. Avem şi o infrastructură proastă. În ceea ce priveşte jucătorii, acum cred că ţine şi de ce se naşte, ce există la ora actuală. Cei care au un anumit talent ar trebui, pe baza unei infrastructuri bune, să se perfecţioneze.

Celor care mă iubesc le transmit să aibă încredere în continuare în mine. Dacă au aşteptat mai mult de la mine să fie convinşi că întotdeauna am vrut să dau tot ce am. Este loc de mai bine şi niciodată nu m-am mulţumit cu un singur rezultat pozitiv. Celor care nu mă iubesc vreau sa le spun să ne acceptăm unii pe alţii. Ceea ce-mi doresc ei mie, le doresc şi eu lor. E loc pentru toată lumea, chiar şi în fotbal.

În rest... Mi-e dor de tinereţe, de perioada mea de jucător. De asta mi-e cel mai dor!
Mă gândesc mereu ce fotbalişti erau"...

×
Subiecte în articol: calendar