x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Sorin Oprescu

Astăzi e ziua ta: Sorin Oprescu

de Ramona Vintila    |    05 Noi 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Sorin Oprescu
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, împlineşte duminică 59 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".
"Aş dori să pot schimba viaţa oamenilor în bine, vreau să le văd zâmbetul pe chip, zâmbet pe care nu l-am văzut de ani de zile. Chirurg fiind, am avut privilegiul de nenumărate ori de a vedea fericirea pură pe feţele oamenilor, nici nu vă imaginaţi ce satisfacţie ai când ştii că ai putut contribui la fericirea lor.

Aş mai vrea să schimb şi atitudinea pe care oamenii o au faţă de semenii lor, trebuie să scăpăm odată pentru totdeauna de «capra vecinului». Trebuie să reînvăţăm să trăim frumos împreună, să conştientizăm că ne trăim viaţa unii lângă ceilalţi. Să învăţăm să dăm o mână de ajutor, că nu ni se rupe mâna, vă spun eu, că sunt medic. Vreau să apuc să văd Bucureştiul pe care mi-l doresc, făcut de mine, pentru bucureşteni.

Sunt tată, bunic, medic şi primar, dar în primul rând sunt OM, ceea ce este cel mai important. Funcţiile vin şi se duc, însă calitatea umană rămâne. În meseria mea am încercat întotdeauna să fac bine şi asta voi face toată viaţa mea. Am învăţat o vorbă de la ai mei: dacă vrei să înaintezi, trebuie să priveşti numai în faţă, nu în «oglinda retrovizoare». Datorez enorm acestei ţări şi acestui popor. Dacă nu m-aş fi născut aici, am sentimentul că aş fi ajuns tot în România. Am iubit de mic frumosul. Frumosul care la fiecare vârstă întruchipează altceva. La 20 de ani era femeia, la 40 - copilul meu şi viaţa, iar astăzi, tabloul se completează, se desăvârşeşte, dacă vreţi. Am fost, sunt şi voi rămâne un iubitor de frumos.

Îmi plac oamenii frumoşi şi când spun asta nu mă refer la aspectul fizic, ci la frumuseţea interioară. Am văzut cum arată oamenii pe dinăuntru. Însă ştiu că toate aceste organe sunt însufleţite de o energie, care dacă este pozitivă, poate face minuni. Chiar şi pe fetele de la mine de la Primărie le cert atunci când le văd bosumflate, să zâmbească dom'le, că sunt tinere şi viaţa e frumoasă!"

×
Subiecte în articol: calendar