x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Teodor Horvat!

Astăzi e ziua ta... Teodor Horvat!

de Ramona Vintila    |    25 Noi 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Teodor Horvat!

Profesor universitar doctor Teodor Horvat, şeful Secţiei de Chirugie Toracică din cadrul Institutul Oncologic Bucureşti, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"A mai trecut un an din viaţă. Ziua de naştere este un moment de bucurie, de bilanţ şi de planuri pentru viitor. Este specific fiecărui om, dar oare el se gândeşte că fiecare an îl apropie de trecerea peste Stynx? Eu cred că s-ar putea ca unii să aibă acest gând, însă rapid îl izgonesc din minte şi bine fac. La fel am să fac şi eu.

Mă întrebaţi ce am realizat în anul care a trecut. Din păcate nu am putut să-l ajut pe cel aflat în suferinţă, decât în mică măsură. Nu am putut, pentru că am fost obstrucţionat, practic am fost sub «embargou chirugical». A fost pricipalul motiv, pe lângă altele, care m-a determinat să «emigrez» din Spitalul Militar Central spre Institutul Oncologic Bucureşti. Nu am plecat singur, ci împreună cu şapte chirugi toracici tineri, care împreună cu mine formăm colectivul Secţiei clinice de chirurgie toracică de la IOB, a doua noastră patrie. Ei sunt dr Cezar Motaş, dr Mihnea Davidescu, dr Natalia Motaş, dr Corina Bloss, dr Ovidiu Rus, dr Daniel Fudulu şi dr Andrei Bobocea. Sunt medici primari specialişti, rezidenţi, doctoranzi în chirurgia toracică.

Media noastră de vârstă este de 35 de ani. Suntem un grup chirugical tânăr, care va izbândi, în ciuda unor obstacole pe care unul sau doi «binevoitori» le ridică în calea noastră. Vom reuşi, pentru că scopul nostru este nobil, tratarea şi vindecarea pacientului chirugical toracic, scop identic cu al Ministerului Sănătăţii şi al conducerii Institutului Oncologic Bucureşti.

În încheiere, ţin să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi m-au susţinut şi, nu în ultimul rând, vă mulţumesc şi dumneavoastră pentru că v-aţi adus încă o dată aminte de mine cu ocazia zilei de naştere. Sper să ne mai auzim şi peste un an."

×
Subiecte în articol: calendar