x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Vladimir Găitan!

Astăzi e ziua ta... Vladimir Găitan!

02 Feb 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Vladimir Găitan!

"Rolul de bunic m-ar prinde tare bine" Consideră că cel mai important lucru este să ai o familie. Să-ţi faci profesia din dragoste şi să ai prieteni adevăraţi. Carismaticul Vladimir Găitan împlineşte astăzi 63 de ani. La mulţi ani!



"În prag aniversar voi petrece cu prietenii mei, care sunt vânători. Voi face o masă vânătorească şi de aceea, în week-end, am programat o vânătoare la care eu voi fi doar asistent, pentru că de câţiva ani nu mai trag. Voi participa însă la partea a doua, care înseamnă foc de tabără, ţuică şi vin fiert. Asta este partea cea mai grea, pe care eu o voi onora. Soţia mea, care este o gospodină desăvârşită, va pregăti iepure cu sos de banane şi o pulpă de mistreţ împănată cu slănină, făcută în vin roşu. Cam ăsta este meniul. Cât despre planurile artistice, aştept premiera filmului «Poker», în regia lui Sergiu Nicolaescu, în care am rolul principal alături de Horaţiu Mălăele, Valentin Teodosiu şi Jojo. De asemenea, continuu filmările pentru «State de România», serialul de comedie de la Pro TV.

Sunt un actor ajuns la o vârstă destul de... vârstă, împlinesc 63 de ani, un actor care îşi doreşte să îmbătrânească frumos, să mă bucur de copiii mei, de Gloria, care este colega mea, este actriţă, şi de Alexandru, care munceşte la Londra. Ei înseamnă enorm pentru mine şi îmi doresc să-i ştiu bine. În rest, am o soţie scumpă şi dragă, o casă cu mulţi căţei, vreo cinci, pe care nu mai ştiu cum să-i îngrijesc şi să-i adăpostesc de urgia de afară.

Din punctul meu de vedere, orizontul e foarte întunecat şi nu mă gândesc la mine, pentru că eu am apucat vremuri chiar mai învolburate, dar mă gândesc la cei tineri şi revin la copiii mei. Sunt speriat de violenţa, de agresivitatea oamenilor din jurul meu, am un sentiment de nesiguranţă şi am senzaţia că nu se mai respectă nici o regulă elementară a jocului. E o disoluţie generală şi a puterii, şi a relaţiei dintre oameni.

Nu mai funcţionează nici una dintre valorile cu care am fost educat.

Dacă aş avea puterea să fac ceva pentru cultura românească, aş reduce accesul la computer şi aş introduce lectura obligatorie. Aş introduce în mod programatic orele de sport şi aş face o foarte clară diferenţiere între profilele liceelor.

Îmi doresc să fiu la nunta copiilor mei, îmi doresc nepoţi. Acestea sunt lucrurile pe care mi le doresc cel mai tare. Când se va întâmpla se va întâmpla, dar recunosc că rolul de bunic m-ar prinde tare bine şi am senzaţia că voi fi un bunic extraordinar.  
Amintirile cele mai frumoase ale vieţii mele? În mod clar, amintirile din copilărie. Săniuşul pe care îl făceam sâmbăta la Suceava, pe Strada Mireuţi, şi care însemna o nebunie întreagă.

Plecam din capătul străzii şi ajungeam până pe malul râului. Era o lumină absolut feerică, nopţi de iarnă cu lună plină, se vedea totul ca în palmă, casele mici cu fumul ieşind pe horn... Toate aceste imagini mă copleşesc fără doar şi poate.

În rest... Mi-e dor să mă văd cu prietenii mei dragi, să poată fi alături de mine, este dorinţa mea sinceră."

×
Subiecte în articol: calendar