x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi este ziua ta... Cristina Popescu!

Astăzi este ziua ta... Cristina Popescu!

04 Dec 2011   •   21:00
Astăzi este ziua ta... Cristina Popescu!

Cristina Popescu, presedinte-director general Romfilatelia, implineste astazi 50 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!'.

"Daca reusesti sa te educi si sa te autodisciplinezi, poti sa faci orice'
"Atunci cand iti propui sa ajungi undeva, drumul pana la succes este foarte greu. Dar cand esti femeie, drumul este si mai greu. Si oricine ar spune altceva, il provoc sa fie femeie, macar o zi! Iar daca piedicile obiective sunt multe, cei care vor sa esuezi sunt si mai multi. Dar, in aceste conditii, am considerat mereu ca lupta cu mine insami, autoprovocarea, sunt, practic, o... vocatie, iar imposibilitatea de a ma complace in banal – o misiune. Sa iti infrangi adversitatile dinlauntru si din afara, sa lupti simultan cu tine si cu altii, e un exercitiu pe care am reusit sa-l stapanesc si pe care il recomand tuturor. Daca reusesti sa te educi si sa te autodisciplinezi, poti sa faci orice. Cred ca de aici pleaca totul.

Eu am invatat enorm din fiecare loc in care m-a dus cariera mea, din momentul in care m-am angajat ca debutant si pana in prezent. Tot timpul invat cate ceva de la fiecare om pe care il cunosc. Si, mai presus de toate, muncesc tot timpul si, din pricina asta, timpul mi-a fost mereu un aliat.

Am crezut ca am ajuns intr-un punct frumos al carierei mele in clipa in care am devenit consilier diplomatic. Si mi-a placut foarte mult sa fiu diplomat: acolo, totul e finete, eleganta, fler si, mai ales, coduri si protocol! Un echilibru tensionant care te antreneaza, te fortifica si care iti pune in alerta fiecare gand, fiecare fibra si, mai ales, fiecare neuron... Dar pasiunea mea pentru creatie si vocatia de a avea spiritul mereu m-au impins mai departe, catre orizonturi si provocari noi. Asa ca am luptat pentru infiintarea Romfilatelia, al carei Presedinte Director general sunt. Am construit si am ridicat aici totul, daca nu chiar din nimic, oricum din haos: de la propunerea legislativa, la selectia de personal, la construirea si dotarea sediului si pana la coagularea parteneriatelor si dezvoltarea a nenumarate proiecte. Asa am ajuns la colaborarea cu importante institutii ale statului, ONG-uri, muzee, organizatii din tara si strainatate de care, sunt sigura, s-a auzit demult in spatiul public.

Emisiunile de marci postale au ajuns in cataloage internationale din Japonia pana in Germania si America. Premiile internationale pe care le-a obtinut Romfilatelia vorbesc de la sine, iar una dintre cele mai frumoase realizari din 2011 e locul 4 in Europa pentru cea mai frumoasa marca postala editata in anul 2009 – colita . Acum, ca se apropie Sarbatorile de iarna, Romfilatelia celebreaza acest moment printr-o cromolitografie si un album, in tiraj limitat, realizate cu toata energia si dragostea colectivului cu care lucrez. Iata un gest prin care incercam sa fim mai aproape de romani in aceste momente magice.

Imi doresc, in afara de sanatate, mai mult timp petrecut cu fiul meu – pentru a-l cunoaste mai bine, pentru a-l intelege deplin si pentru a-i fi alaturi, in adevaratul sens al cuvantului. Mi-as mai dori sa-mi pot vedea parintii cat mai des, un minunat remediu impotriva stresului de fiecare zi, dar si o forma sigura de a ma reconecta la mirajul propriei copilarii.

Desigur, as vrea sa-mi vad mai des si prietenii – doar ei sunt cei alaturi de care pot sa ma relaxez, sa rad si sa ma regasesc ca fiinta sociala. Mi-as doi mai multa liniste, dragoste si intelegere intre noi, iar la teatru as vrea sa merg, daca s-ar putea, in fiecare zi. Sa ma bucur nemijlocit de marii actori care ne mai pot ferici, pentru ca teatrul este o traire prin care spectactorul si actorul isi transfera unul altuia bucuria de a fi impreuna si mai ales, bucuria de a fi, pur si simplu!'

×