x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Ganduri daruite - Ce-si ureaza Florile!

Ganduri daruite - Ce-si ureaza Florile!

de Carmen Dragomir    |    16 Apr 2006   •   00:00

In Duminica Floriilor, "cele mai frumoase flori" si-au deschis petalele si si-au amestecat parfumurile de urari.

Florin Piersic ii doreste lui Calinescu sa-i creasca parul, Florin Calinescu ii ureaza lui Piersic sa aiba norocul sa joace cu el. "Tataia" de la Divertis (Florin Constantin) i-ar spune lui Teodor (Viorel) Melescanu: "La multi ani cu sanatate, tizule!". Melescanu il va suna pe Viorel Hrebenciuc. Dar va da vina pe Jurnalul National. Lui Florin Chilian nu-i plac animalele rozalii, nici portocalii. Iar Regele Cioaba va considera ca e un gest frumos daca imparatul Iulian va dori sa-l felicite. Daca nu, treaba lui!

Florin Piersic:

"Nu imi mai place sa vorbesc prozaic... mai renuntati la mine, prea mult Piersic... vorbesc serios! De Florii? Am o lista cam lunga de Florini... Il felicit pe baiatul meu Florinel, pe care il am cu exceptionala actrita Tatiana Iekel, fosta mea sotie, pe care o iubesc foarte tare in continuare, asa cum o iubesc si pe mama celuilalt baiat al meu, Daniel (de Ana Szeles e vorba). Eu totdeauna mi-am dorit sa am o fetita, pentru ca parintii mei au pierdut-o pe sora mea Lucica, care la 15 ani s-a inecat in Prut. S-atunci, am zis ca eu cand o sa ma insor o sa fac o fetita. Si-am facut baieti. Nu-mi pare rau, dar nepotica mea, care are patru saptamani, fiica lui Florinel si a Dorinei Chiriac, este o mare bucurie. Sper sa ne aduca noua, celor doi, tata si fiu, un cer senin. Nici nu-mi vine sa cred ca Florinel e tata!
Ii mai fac urari Florinei Cercel, care mi-a fost partenera de televiziune, de film si de teatru.
Lui Florin Calinescu ii doresc inainte de toate noroc, ca sanatate au avut si cei de pe Titanic, si liniste sufleteasca. Si apoi, ii transmit sa-i creasca parul, ca sa ne putem intalni amandoi intr-un film, sa nu creada lumea ca Harap- Alb s-a intalnit cu Spanu. Sa nu ne confunde lumea, il rog deci sa-i creasca parul, pentru ca eu ii admir talentul si Verbul."

Florin Calinescu:

"Le urez celor care sunt sarbatoriti astazi sa fie sanatosi, ca restul chiar nu mai conteaza. Iar lui Piersic ii doresc sa aiba norocul sa joace intr-o zi cu mine! Astazi este pentru mine o zi total obisnuita. Daca mai pot sa fac ceva este sa tratez fiecare zi ca pe un cadou de la Dumnezeu."

Florin Constantin (Divertis):

"M-am nascut la 7 mai 1958, intr-o Duminica de Florii, de acolo mi se trage si acest nume. Sarbatoresc de mai multe ori. Intr-un an, pe 7 mai a fost victoria Stelei in Cupa Campionilor Europeni. Mi-as dori, daca se poate, si anul asta o victorie. Lui Viorel Melescanu? I-as transmite «La multi ani cu sanatate, tizule!», pentru ca in afara de Florin ma mai cheama si Viorel. E o dezvaluire in premiera..."

Florin Chilian:

"De regula, de zilele astea trebuie sa stai acasa, lipit de scaun si sa astepti sa vina lume... E si ziua lui Viorel Hrebenciuc?! Hrebenciuc e un animal rozaliu, din cate stiu eu nu are nici o treaba cu florile... Nu e treaba mea, sa fie sanatos! Daca m-as intalni cu el de ziua asta? Daca ar fi ultimul lucru pe pamant pe care al trebui sa-l fac, as evita sa-l intalnesc... asa ca, draga colega, nu ma intereseaza deloc animalele rozalii, portocalii..."

Teodor Viorel Melescanu:

"Le urez Florinilor sa le fie viata frumoasa ca o floare! E si ziua lui Hrebenciuc??? Pai, sunati-l voi! (Se razgandeste). Ba nu, o sa-l sun si, daca imi va raspunde, o sa-i spun «La multi ani!» si o sa-i spun ca e din partea ziarului vostru! Numele... da, mi se potriveste. Sunt foarte delicat (rade)! Mama mi l-a ales. Era perioada in care infloreau viorelele. Dar in afara de voi, care cautati prin dosare, nimeni nu stie ca ma cheama si Viorel..."

Viorel Hrebenciuc:

"Ce le doresc Florinilor? Din partid sau din afara? E o intrebare duioasa... O sa ma sune Teodor Melescanu? Sigur ca o sa-i raspund, spre norocul lui, tot timpul am raspuns! O sa-i doresc tot binele pe care i l-am dorit si pana acum, ca n-am avut nimic de impartit. Daca te iei dupa imaginea pe care o am in presa, e clar ca numele meu de floare nu mi se potriveste, dar daca te iei dupa ce simt, eu zic ca da..."

Florin Cioaba:

"O sa petrec aceasta zi la biserica, pentru ca eu sunt si pastor. Sigur, sora mea Luminita, care scrie, mi-a pregatit deja o poezie pentru azi. Daca mai vreau aurul inapoi de la nemti? Ni l-am primit. Datorita domnului Iliescu. Daca ma va felicita Imparatul Iulian (rade nervos)?! Primesc felicitari de la oricine are ceva pentru mine... adica in sensul ca tine la mine. Daca va face acest gest e frumos din partea lui. Daca nu, e treaba lui!"

Floriana Jucan:

"Le doresc celorlalti sarbatoriti ca Dumnezeu sa le fie aproape mereu! Orice alta urare ar fi redundanta. Cand Dumnezeu «te tine de mana» esti si sanatos, esti luminat pe dinauntru, ai speranta si plutesti deasupra oricaror obstacole. Mie asa mi se-ntampla! Narcisa Georgescu este Floarea la care ma gandesc in mod special astazi! Cat o pretuiesc stie, asa incat imi pare inutil sa detaliez public."

Florin Zamfirescu:

"Lui Florin Piersic ii transmit ca-l invidiez pentru vivacitate si pentru forta pe care o are, este un om minunat. Nu, nu este un om, este o institutie, o personalitate cu totul iesita din comun si ma tem ca in Romania cam la 100 de ani apar asemenea personalitati. Eu am doua nume total contradictorii. Gheorghe e un luptator si Florin e un visator. Cred ca toata viata am pendulat intre aceste doua forme de existenta."

Margareta Pogonat:

"In tagma actorilor sunt o multime de Florini celebri. Le urez viata lunga si cele mai reusite realizari actoricesti. Ii iubesc pe toti. Eu pe scena nu cred sa mai revin, m-am retras de mult... acum sunt doar profesor. Port numele bunicilor mele. Bunica din partea mamei era grecoaica si o chema Caliopi, care inseamna bun, frumos. De aici, toata facultatea si restul carierei mele, mi s-a spus Cala, alt nume de floare."

Marga Barbu:

"Le doresc tuturor sa aiba parte de soare, de bucurii, sa infloreasca precum florile pe care le reprezinta. Lui Florin Piersic, nemernicul care nu m-a mai sunat de mult, ii doresc numai bine si sa bea un pahar in sanatatea noastra, a Haiducilor. Imi place numele meu, mai ales cand merg in Italia. Acolo ma striga Marguerita."


Violeta Andrei:

"Le doresc Florilor ca primavara asta sa le aduca liniste, clipe frumoase, sa lase ranchiunele de-o parte si sa sarbatoreasca cu dragoste aceasta inflorire a vietii. Il felicit pe Florin Piersic, bineinteles, si vreau sa-i spun ca noi suntem bunici inaintea lui, nepotica noastra a implinit patru luni, a lui are cateva saptamani... I-am luat-o inainte!
Mi-am primit numele nu datorita florilor, ci dupa Violeta Valery din Traviata."

Florian Pittis:

"E o petrecere la postul nostru (radio3net) astazi, pentru ca toti angajatii barbati, cu o singura exceptie, se numesc Florin sau Florian. Asa s-a intamplat. Cel mai frumos cadou de Florii pe care mi l-am facut a fost acum trei ani cand, la Paris, l-am vazut pe Dylan in concert. Eu iubesc curentul hippie. Iar ideea hippie este Flower Power. Initialele numelui meu reprezinta aceste doua cuvinte."
×
Subiecte în articol: calendar viorel doresc florin să-i piersic