x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Lacul Sărat acum 100 de ani

Lacul Sărat acum 100 de ani

19 Apr 2012   •   21:00

Cea mai veche si mai reputata statiune balneara a Statului, deschisa din aprilie pana in octombrie.

Bai calde si reci, cu si fara namol, indicate in intreaga serie de turburari morbide care constituie bolile diatezice si constitutionale, precum limfatismul, scrofuloza, toate formele de reumatism, sciatica, rahitismul, tuberculoza, toate bolile de femei, sifilisul, bolile de piele, bolile sistemului nervos datorate sifilisului sau infectiei.

Paralizia infantila si chiar afectiunile chirurgicale datorate traumatismului sau leziunilor tuberculoase isi gasesc vindecarea sigura aici. Tratament mixt, cu bai si ape minerale.

Medici specialisti cu indelungata practica si cu reputatie in intreaga tara. Vile, hoteluri si restaurante, cu tot conforturi si cu preturi mai joase decat la oricare alta statiune.

Parc englezesc splendid, codru de padure frumoasa, cu alei. Tramvai electric cu Braila, serviciu din 10 in 10 minute, toata ziua. Serviciu direct de calatori si bagaje in legatura cu toate trenurile.

Cazinoul complet renovat, baluri, concerte si diferite jocuri. Toate distractile marilor statiuni. Bufet tinut de Casa A.P. Hertz.

Excursii pe Dunare si in Dobrogea. Petreceri zilnice in marele Parc al Monumentului Kisselef, in gradina publica a orasului cu frumoasa priveliste de-a lungul Dunarii.

Reducere insemnata de preturi, in urma constituirii Societatii “Lacu-Sarat'. Pentru orice informatiuni, angajari de locuinte sau alte lamuriri a se adresa Societatii “Lacu-Sarat', Braila.

Regele, la Braila?

Din sursa particulara, aflu ca Regele Carol va veni la Braila, pe la mijlocul saptamanii viitoare. Suveranul va vizita instalatiile pescaresti din baltile de pe domeniul Brailei. Regele va fi gazduit la pavilionul e vanatoare al Printului Ferdinand, situat in mijlocul lacului Serbanu.

Consiliul de ministri

Ieri s-a tinut un consiliu de ministri, la Ministerul de Interne, sub presedintia dlui Titu Maiorescu, in vederea grevelor ivite cu ocazia aplicarii legii pentru asigurarile muncitoresti si in chestiunea tramvaielor. (…) D. C.C. Arion, ministru de interne, a comunicat colegilor sai circulara ce a trimis prefectilor de Covurlui, Braila si Prahova, prin care se recomanda ca prin “mijloacele cele mai blande si prudente sa se explice muncitorilor ca legea e facuta in favoarea lor. Sa faca sa inceteze orice declaratii de greva si sa nu recurga la mijloace energice decat in cazurile cand agitatiile ar lua proportii de natura sa ameninte ordinea publica (...)'.

In chestiunea tramvaiului, consiliul a luat cunostinta de votul dat de primarie, precum si de punctele stabilite de d. primar al Capitalei (…). Se stie ca procesul se va pleda la 20 aprilie. Singura chestie asupra careia se va pronunta tribunalul e cererea STB de a lasa libera continuare a lucrarilor si asupra daunelor comitorii (50.00 lei pe zi) pentru fiecare zi de impiedicare a lucrarilor. (…).

Din “Dimineata', 20 aprilie 1912; texte selectate de Tudor Cires

×