x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Olga Tudorache, 81

Olga Tudorache, 81

de Maria Sârbu    |    11 Oct 2010   •   00:00
Olga Tudorache, 81

În octombrie s-a născut marea actriţă Olga Tudorache. La 11 octombrie. De fapt, în această zi, ea preferă să fie pe scenă, să joace. Dar, în acest an, 11 octombrie cade într-o zi de luni, iar lunea au liber la teatru. Aşa că Olga Tudorache va fi pe scenă la 14 octombrie. Recomand tuturor, care nu au văzut "Portretul Doamnei T", să meargă joi la Teatrul Mic, unde vă dă întâlnire această unică actriţă. Apoi, tot în octombrie - la 19 şi 21 octombrie - are programat alt spectacol, pe altă scenă: "Peşte cu mazăre", la "Metropolis". Am consultat şi programul Teatrului Naţional din Bucureşti şi am văzut că sunt încă în repertoriu cele două montări în care distinsa doamnă joacă de ani buni: "Regina mamă" şi "Noiembrie".
 
Olga Tudorache împlineşte, aşa cum vedem în biografia ei, 81 de ani. S-a angajat în teatru - la Teatrul Tineretului din Bucureşti - exact cu 59 de ani în urmă. De atunci, scena i-a fost destin. De atunci, ea aparţine publicului, dăruindu-i zeci de personaje pe care le-a întruchipat cu credinţă în arta aleasă. Zeci de destine a zămislit pe scenă, dar şi în filme, la televiziune, la radio. A vorbit prin ele despre sine, despre ceea ce poate face, despre ceea ce este: un om care dăruieşte dragoste, care arată prin chipurile personificate consistenţa lumii.

A iubit şi iubeşte publicul, uitându-se, poate, rar la el. Rar îi zâmbete, dar îl poartă în suflet. Îl domină, îl fascinează, îl ţine încorsetat. Numai pentru el joacă, pentru el se sacrifică. Nu vrea lauri, vrea doar ca publicul să o simtă, căci ea îl simte.

Ce răsplată poate fi mai preţioasă pentru o asemenea Actriţă? Să mergeţi la teatru să o vedeţi, să o simţiţi şi să vă simtă! O altă Olga Tudorache nicicând nu se va naşte!

×
Subiecte în articol: calendar