x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul anului, SIMONA HALEP!

Omul anului, SIMONA HALEP!

de Sebastian S. Eduard    |    30 Dec 2014   •   01:47
Omul anului, SIMONA HALEP!

Simona Halep, jucătoare de tenis

Alegeri, declaraţii şocante, războaie, avioane prăbuşite – dincolo de toate acestea 2014 a fost Anul Simonei Halep.

În februarie Simona a câştigat Quatar Open, învingând-o fără drept de apel pe Angelique Kerber din Germania şi urcă pe locul 9 WTA. În martie ajunge în semifinale la Indian Wells; punctele acumulate o fac să urce pe 7.  În mai, Helap reuşeşte să urce pe locul 4 WTA, reuşind să îşi dispute finala Madrid Open cu Maria Şarapova.

La 5 iunie, Simona a ajuns la Roland Garros în prima ei finală de Grand Slam. Sorţii fac să joace finala împotriva aceleiaşi Maria Şarapova, pe care, după un meci de mai bine de 3 ore, nu o poate învinge. Cu punctele obţinute prin disputarea finalei, Simona a urcat pe locul 3 în clasamentul mondial WTA.

Simona a continuat parcursul foarte bun de la Roland Garros ajungând până în semifinală şi la a treilea turneu de mare şlem al anului, Wimbledon. La sfârşitul lui octombrie urmează perla coroanei: Turneul Campioanei. În grupe, Simona învins-o pe jucătoarea numărul 1 mondial la aceea dată, Serena Williams; pierde finala Turneului în faţa aceleiaşi Williams.

Un an excepţional pentru Simona Halep. O declarăm fără rezerve Omul Anului şi îi urăm un 2015 la fel de bun! Hai Simona!


 

 

×