x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - acad. Ionel Valentin Vlad

Omul zilei - acad. Ionel Valentin Vlad

10 Apr 2014   •   00:08
Omul zilei -  acad. Ionel Valentin Vlad
Sursa foto: Razvan Chirita/Mediafax Foto
Preşedintele Academiei Române
Academicianul Ionel Valentin Vlad este noul preşedinte al Academiei Române.
“Este o sarcină foarte dificilă”, a declarat acad. Ionel Valentin Vlad presei în Aula Academiei, după alegerea sa, precizând că “Academia trebuie să rămână un foarte bun sfătuitor, poate să realizeze această solidaritate în societatea românească şi să aducă această speranţă oamenilor”.
Acad. Ionel Valentin Vlad, fost vicepreşedinte al Academiei Române, inginer şi fizician, s-a născut la 22 septembrie 1943 în Bucureşti. Absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, şi-a susţinut teza de doctorat “Metode de prelucrare a informaţiei în bolografie convenţională şi în timp real” în anul 1972.
Între anii 1968-1980 a fost asistent şi şef de lucrări la Institutul Politehnic din Bucureşti, iar din anul 1990, profesor la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti. Concomitent a fost şef adjunct al secţiei laseri din cadrul Institutului Central de Fizică (1977-1989), şef al laboratorului de holografie şi optică neliniară la Institutul de Fizică Atomică (din 1990). Este cercetător ştiinţific principal I la Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei.
Din 1991, membru corespondent al Academiei Române, iar din 2009 este membru titular.
Jurnalul Naţional îl felicită pe acad. Ionel Valentin Vlad pentru performanţă şi îl declară “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: acad. Ionel Valentin Vlad