x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Adrian Sitaru

Omul zilei: Adrian Sitaru

22 Feb 2011   •   18:47
Omul zilei: Adrian Sitaru
Sursa foto: /AFP Photo
153242-afp-pierre-verdy-884680-01-02.jpgRegizor
Filmul "Colivia", de Adrian Sitaru, a primit marele premiu al Festivalului de scurtmetraj de la Glasgow, Marea Britanie, care s-a desfăşurat între 18 şi 20 februarie.

Câştigătorul a fost ales de un juriu format din directorul artistic al Festivalului de la Leuven (Belgia), Frank Moens, regizoarea britanică Miranda Pennell şi scena­ristul american Richard Raskin.

"Printre multele calităţi ale filmului se numără dialogurile speciale şi jocul actori­lor. Acest film se limitează foarte exact la observaţia vie­ţii cotidiene a unei familii, făcând din existenţa acestor oameni un microcosmos al comediei umane, în ace­laşi timp arătând afecţiunea profundă fără sentimentalism fals", se arată în motivaţia juriului.

"Acesta este primul premiu pe care îl câştig în această parte a lumii, vorbitoare de limba engleză, şi sunt foarte fericit şi mândru că acest lucru se întâmplă în Glasgow. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au apreciat filmul. Premiul este un semn important de încurajare pentru cei care vor să continue să creeze asemenea poveşti, pentru cei care vor să creeze acest gen de cinema", a declarat la rândul lui Sitaru.

Pentru performanţa de la Glasgow, Jurnalul Na­ţional îl declară pe Adrian Sitaru "Omul zilei".

×