x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Constantin Popescu

Omul zilei: Constantin Popescu

12 Feb 2010   •   00:00
Omul zilei: Constantin Popescu
Sursa foto: Cristian Radu Nema/Mediafax

Premiera absolută a filmului "Portretul luptătorului la tinereţe", debutul în lungmetraj al scenaristului şi regizorului Constantin Popescu, are loc astăzi, după-amiază în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, secţiunea Forum. A fost o proiecţie aşteptată, dacă s-a anunţat că e "sold-out".

Producţia spune povestea adevărată a grupului de partizani conduşi de Ion Gavrilă Ogoranu, care până spre sfârşitul anilor '50 a luptat în munţii Făgăraş împotriva comuniştilor, a Securităţi nou înfiinţate.

"Filmul meu vorbeşte despre un grup de tineri care au decis să se ascundă în munţi şi să aştepte sosirea americanilor pentru ca, împreună, să răstoarne regimul comunist; despre un grup de bărbaţi care vreme de aproape zece ani au rezistat în munţi, în totală opoziţie cu Puterea, şi împotriva cărora a fost trimis, pentru a-i prinde şi a-i anihila, un număr mare de miliţieni şi membri ai serviciilor secrete", spune cineastul.

"Portretul luptătorului la tinereţe" reprezintă prima parte a trilogiei "Rezistenţa împotriva comunismului". Constantin Popescu are în pregătire producţiile despre Elisabeta Rizea şi despre fraţii Arnăuţoiu.

Filmul este produs de Filmex Film, cu sprijinul CNC şi cu participarea HBO România. În plan internaţional, filmul va fi distribuit de compania franceză Coach 14. În România, premiera va avea loc în toamna acestui an.

Pentru că a realizat un film selecţionat la Berlinală, trezind interesul publicului acestui festival, Jurnalul Naţional îl declară pe Constantin Popescu "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar