x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Constantin Popescu

Omul zilei: Constantin Popescu

16 Noi 2010   •   18:28
Omul zilei: Constantin Popescu

137897-constantin-popescu-jr-939697l.jpgLungmetrajul “Portretul luptătorului la tinereţe” are parte joi seară de o proiecţie de gală – în prezenţa regizorului Constantin Popescu şi a echipei  – la Cinema Studio din Bucureşti, pentru ca la 19 noiembrie să urmeze proiecţia de gală la Cinema City din Cluj, iar la 23 noiembrie cea de la Făgăraş. Lansarea va avea loc simultan în Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Bacău, urmând ca filmul să fie proiectat ulterior la Constanţa, Craiova, Timişoara, Arad, Oradea şi în alte oraşe.

Zilele trecute, filmul a obţinut Premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Bratislava, prilej cu care juriul a apreciat arta regizorului “de a ilustra lupta pentru libertate într-o ţară asuprită”. Pelicula se concentrează pe istoria uneia dintre cele mai longevive grupări de partizani anticomunişti din anii ‘50, cea condusă de Ion Gavrilă Ogoranu. Juriul competiţiei a fost format din cinci directori de festivaluri: Aude Hesbert (Paris), Kim Dong-Ho (Pusan), Mikel Olaciregui (San Sebastian), Mirsad Purivatra (Sarajevo) şi Eva Zaoralová (Karlovy Vary).

“Portretul luptătorului la tinereţe” a fost prezentat în premieră mondială la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Berlin, în secţiunea Forum, şi a obţinut Premiul publicului şi Premiul pentru imagine la Festivalul B-EST. Pentru aprecierea de care se bucură lungmetrajul său de debut în festivaluri internaţionale, dar şi pentru apropiata lansare a filmului în România, Jurnalul Naţional îl declară pe Constantin Popescu “Omul zilei”.

×