x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Dinu Cocea

Omul zilei: Dinu Cocea

11 Oct 2010   •   00:00
Omul zilei: Dinu Cocea

Regizor



A acceptat cu drag invitaţia organizatorilor Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF), care i-au inclus în program, la secţiunea "Retrospectivă", trei pelicule de succes.

Dinu Cocea, la cei 81 de ani, a înşirat poveşti din viaţa sa de regizor tinerilor care au venit să-l asculte. A avut şi un master-class, la Universitatea ieşeană "Petre Andrei". S-a întâlnit şi cu unii dintre spectatorii care s-au dus să-i vadă filmele "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor".

Ziariştilor le-a vorbit, între altele, despre tinerii noştri cineaşti, unii dintre ei făcând filme "excelente". A recomandat sala de cinema în loc de micul ecran de acasă, pentru că la televizor mesajul şi emoţia transmise de actor nu au efectul scontat, ca la cinematograf.

 La această a II-a ediţie a IIFF, lui Dinu Cocea i s-a acordat Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate, decernat, duminică seara, la Gala de închidere a Festivalului. Pe lângă premiul în valoare de 2.000 de euro, Dinu Cocea a primit şi o statuetă din ceramică de Cucuteni.
Pentru această distincţie, pe care o merită în mod ireproşabil, Jurnalul Naţional îl declară "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar