x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul Zilei: Florin Şerban(Regizor)

Omul Zilei: Florin Şerban(Regizor)

23 Feb 2010   •   00:00
Omul Zilei: Florin Şerban(Regizor)
Sursa foto: Thomas Peter/Reuters

Cu filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", pe care l-a regizat, Florin Şerban a câştigat Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer", oferită pentru noi perspective în arta cinematografică, la recent încheiatul Festival de Film de la Berlin.



"Werner Herzog (n.n. - preşedintele juriului) a ţinut să precizeze că ne-a dat două premii pentru că a vrut să ne dea un premiu cu semnul exclamării", a spus Florin Şerban la sosirea în ţară. Filmul său, o poveste despre emoţie şi despre lupta cu sinele pentru eliberarea sufletului, a intrat în competiţie cu pelicule semnate de regizori renumiţi, ca Roman Polanski şi Rob Epstein, şi a fost apreciat de publicaţii importante, precum The Hollywood Reporter şi The Guardian.

"Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care intră în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi reuşeşte să ia şi două premii importante. Pentru această performanţă, Jurnalul Naţional îl declară pe Florin Şerban "Omul Zilei".

×
Subiecte în articol: calendar