x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Gabriel Cotabiţă

Omul zilei: Gabriel Cotabiţă

03 Noi 2010   •   00:00
Omul zilei: Gabriel Cotabiţă
Sursa foto: Emil Badea/Agerpres

S-a autodenunţat ca fiind o fiinţă contradictorie care îşi găseşte starea de exuberanţă doar pe scenă. S-a respectat, a fost întotdeauna chibzuit şi a ales să-şi identifice starea de fericire de pe scenă mai rar în viaţa sa de artist liber profesionist.

Gabriel Cotabiţă revine astăzi, începând cu ora 19:00, pe scena mare a Sălii Palatului, după o absenţă de 15 ani. Artistul şi-a impus o ştachetă ridicată şi are mare grijă de fiecare apariţie a sa în faţa Măriei Sale, Publicul. În 1986, Gabriel Cotabiţă a debutat ca solist independent pe scena Festivalului de la Mamaia. Piesa interpretată de el în concursul de creaţie, "Chemarea pământului" (compozitor Ionel Tudor) nu a câştigat nici un premiu.

A câştigat, însă, publicul. Cotabiţă a fost chemat în scenă de patru ori! A fost activist... în şase trupe Redivivus, Fapt Divers, Holograf, Vodevil şi VH2 - (unde încă mai figurează). Spectacolul din această seară "Ce mai faci?" este dotat cu şlagărele "Prima iubire şi ultima", "Te rog, domnişoară, nu pleca", "Un simplu trecător", "Raiul e pe pământ", "Noapte albastră", "Ave Maria", "Prizonier", "Balada timidului", "Cât de mult poţi greşi", "Cântecul şomerului", toate fiind reorchestrate de Andrei Tudor, Ionel Tudor şi Walter Dionisie. Pentru revenirea pe scena Sălii Palatului, dar şi pentru încăpăţânarea sa de a rămâne un profesionist care îşi respectă meseria, Jurnalul Naţional îl declară pe Gabriel Cotabiţă "Omul Zilei".

×
Subiecte în articol: calendar