x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: George Ivaşcu

Omul zilei: George Ivaşcu

01 Noi 2010   •   00:00
Omul zilei: George Ivaşcu
directorul Teatrului Metropolis
La Teatrul Metropolis e aniversare. 1 noiembrie înseamnă trei ani de existenţă a acestei instituţii, condusă de actorul George Ivaşcu. Trei ani în care artistul a adus pe această scenă mulţi alţi artişti de marcă, încercând să constituie şi să consolideze un teatru pe proiecte.

Publicul a rămas fascinat  de rolurile realizate de Olga Tudorache, Horaţiu Mălăele, Oana Pellea, Marius Stănescu, Coca Bloos, Luminiţa Gheorghiu, Mihai Constantin, Răzvan Vasilescu şi mulţi alţi actori distribuiţi în spectacole semnate de regizori importanţi.

Pe lângă creaţiile "de ţinută actoricească unică", au fost montate spectacole şi cu tineri interpreţi, cu impact la fel de mare la pu­blic. Printre proiectele de succes se numără şi Programul ICAR, reali­zat în parteneriat cu clasa de Master - Regie Teatru de la UNATC şi destinat tinerilor creatori de teatru independenţi. Asta pentru că Teatrul Metropolis şi-a propus să fie pentru regizorii aflaţi la început de cale o platformă de lansare. În afară de producţiile proprii, au fost găzduite montări independente.

Este meritul managerului George Ivaşcu, care face ca activitatea teatrului să fie vie, să aibă prospeţime, fapt pentru care Jurnalul Naţional îl declară "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar