Librăria Dalles găzduieşte mâine, de la ora 17:30, lansarea volumului „Alimente pentru o viaţă sănătoasă”, apărut la Editura Litera. Cartea în discuţie prezintă detaliat rolul alimentelor şi al substanţelor considerate esenţiale pentru menţinerea sănătăţii. Autorii sunt două personalităţi în domeniul nutriţiei: prof. dr G. Mencinicopschi – specialist în alimentaţie şi nutriţie umană, directorul Institutului de Cercetări pentru Chimie Alimentară, şi prof. dr. G. Puia Negulescu – specialist în nutriţie comparativă, membru al Societăţii Americane de Chimie.
Prima parte a cărţii, intitulată Alimente funcţionale şi nutraceutice, este una teoretică. Sunt explicate diferenţele dintre cele două concepte - funcţional şi nutraceutic – în jurul cărora este construită lucrarea. A doua parte este axată pe substanţele fitochimice – cum pot fi ele definite, care este structura lor etc. A treia parte, poate cea mai interesantă pentru publicul larg, detaliază aromele, fructele şi plantele aromate. Pentru această apariţie editorială, Jurnalul Naţional îl declară pe prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi „Omul Zilei”.