x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Ioan Câmpian

Omul zilei: Ioan Câmpian

22 Oct 2010   •   00:00
Omul zilei: Ioan Câmpian

Şeful contingentului naţional de poliţie din misiunea EUPOL Afganistan, comisarul-şef Ioan Câmpian, a fost recompensat, prin decret prezidenţial, cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de "Cavaler" cu însemn de război, pentru militari.

Distincţia i-a fost înmânată ofiţerului de către şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, care a primit o scrisoare de mulţumire din partea şefului misiunii EUPOL Afganistan, Kai Vittrup, prin care acesta îşi exprima deplina satisfacţie pentru activitatea depusă de Ioan Câmpian în Afganistan. Meritelele ofiţerului român au fost recunoscute după ce a pus bazele unui departament de investigare a scenelor infracţiunilor la nivelul Ministerului de Interne afgan.

Totodată, a contribuit la crearea şi implementarea mai multor proiecte menite să consolideze activitatea poliţiei judiciare pe cuprinsul întregii ţări. În ultimii zece ani, comisarul-şef Ioan Câmpian a fost în mai multe misiuni în afara graniţelor. A luat parte la misiunea ONU din Bosnia, apoi la misiunea OSCE din Serbia, după care a plecat în Kosovo. Începând cu anul 2008 se află în misiune în Afganistan. Pentru toate aceste calităţi, Jurnalul Naţional îl declară pe Ioan Câmpian "Omul Zilei".

×
Subiecte în articol: calendar