x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Joanne Kathleen Rowling

Omul zilei - Joanne Kathleen Rowling

16 Iul 2005   •   00:00
Omul zilei - Joanne Kathleen Rowling

"Mamica" personajului Harry Potter
Varsta: 40 de ani

"Mamica" personajului Harry Potter
Varsta: 40 de ani

  • Seria "Harry Potter": "Harry Potter si piatra filozofala" (1997), "Harry Potter si camera secretelor" (1998), "Harry Potter si prizonierul de la Azkaban" (1999), "Harry Potter si pocalul de foc" (2000), "Harry Potter si ordinul Phoenix" (2003)

    Cartea "Harry Potter and the Half-Blood Prince", cel de-al saselea volum al seriei "Harry Potter", a fost lansata simultan azi-noapte in 107 de tari din intreaga lume, printre care si Romania. Acesta este penultimul din seria de sapte romane anuntate de scriitoare, dintre care trei au fost deja ecranizate cu succes, in prezent filmandu-se la Hollywood cel de-al patrulea. Pana in momentul de fata, cele cinci volume din seria "Harry Potter" au fost traduse in peste 60 de limbi, publicate in peste 200 de tari si vandute in peste 250 de milioane de exemplare.
    "Harry Potter and the Half-Blood Prince" este tiparit in 12 milioane de exemplare, record care asteapta sa fie omologat de Guiness Book of Records. Opera lui J.K. Rowling are meritul de a-i face pe cei mici sa redescopere gustul lecturii, intr-o lume dominata de calculator si televiziune. Pentru bucuria copiilor din intreaga lume care s-au intalnit in aceeasi clipa cu noile aventuri ale micului vrajitor, Jurnalul National o declara pe J. K. Rowling "Omul zilei".
  • ×
    Subiecte în articol: calendar harry potter harry potter