x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Liviu Timuş

Omul zilei: Liviu Timuş

20 Oct 2010   •   00:00
Omul zilei: Liviu Timuş
Director de teatru
Pentru a douăzeci şi cincea oară are loc la Piatra-Neamţ Festivalul de Teatru. Actuala ediţie, desfăşurată între 18 şi 30 octombrie, cu denumirea "Pledez pentru tine(ri)", menţine tradiţia acestei manifestări organizate de Teatrul Tineretului, al cărui director este un foarte bun actor - Liviu Timuş, persoană cu însuşiri de bonom.

În program sunt spectacole ale multor teatre din ţară, dar şi ale studenţilor facultăţilor de artă teatrală. Liviu Timuş a intrat în trupa Teatrului din Piatra-Neamţ în 1981, jucând aici până în 1997, când a fost angajat la Teatrul Odeon din Bucureşti. În 2006 revine în teatrul care l-a consacrat, dar în calitate de director general.

Festivalul de Teatru îi este extrem de apropiat şi drag, deoarece s-a implicat de-a lungul anilor ca membru al acestei trupe, iar de când este managerul instituţiei face tot posibilul să-i readucă prestigiul de altădată, căci aici s-au format sau au lucrat unii dintre cei mai mari regizori şi actori ai teatrului românesc.

Prezenţa studenţilor şi a trupelor tinere la festival denotă faptul că Teatrul din Piatra-Neamţ e mereu tânăr şi, pentru că îi menţine tinereţea zi de zi, Jurnalul Naţional îl declară pe Liviu Timuş "Omul zilei".

×