x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Luiza Borac

Omul zilei: Luiza Borac

13 Oct 2010   •   00:00
Omul zilei: Luiza Borac
Pianistă
Primul recital din seria de concerte "Chopin... şi nu numai", eveniment organizat de Radio România, prin Orchestrele şi Corurile Radio cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea compozitorului polonez, aparţine pianistei Luiza Borac şi va avea loc azi, de la ora 19:00, la Sala Radio.

Cunoscută pentru maniera sensibilă de interpretare, dublată de o tehnică excepţională, Luiza Borac va aduce în faţa publicului operele cunoscuţilor compozitori Chopin şi George Enescu, pentru a căror interpretare a primit numeroase aprecieri. Programul concertului include "12 studii" de Frederic Chopin, "Rapsodia română nr. 1 op. 11" de George Enescu (transcripţie pentru pian solo de George Enescu) şi "Nouă Lieduri" de Franz Schubert (transcrise pentru pian solo de Franz Liszt).

Laureată a peste 30 de competiţii naţionale şi internaţionale, Luiza Borac este deţinătoarea unei remarcabile discografii, înregistrări pentru radio şi televiziune. Astfel, setul discografic Enescu, cu operele pentru pian solo ale compozitorului, a fost distins în 2007 cu premiul "BBC Music Magazine Award", fiind considerat cea mai bună înregistrare instrumentală a anului.

Pentru regalul pe care îl va oferi melomanilor în această seară, Jurnalul Naţional o declară pe Luiza Borac "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar