x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Mihai Ionescu

Omul zilei: Mihai Ionescu

25 Iun 2010   •   00:00
Omul zilei: Mihai Ionescu

Regizor şi producător



În cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Moscova, al cărui preşedinte este cineastul Nikita Mihalkov, va fi proiectat astăzi şi mâine, în concursul oficial, lungmetrajul românesc independent "Despre alte mame".

Filmul a fost produs de Mihai Ionescu (GEF Art Film), care a şi regizat pelicula, împreună cu Tiberiu Iordan. Proiecţia pentru presă a avut loc ieri,  iar după vizionare jurnaliştii l-au asaltat pe Ionescu, care a acordat multe interviuri.

El ne-a declarat, la telefon, că filmul a fost primit foarte bine de specialişti. Astăzi, de la ora 17:30 (ora Moscovei), în sala nr. 1 cu peste 1.500 de locuri a multiplexului "Octombrie" va avea loc proiecţia pentru public şi juriu.

Mâine, ora 20:00, într-o sală mai mică a aceluiaşi multiplex, va fi o altă proiecţie. "Despre alte mame" reprezintă debutul în lungmetraj al lui Mihai Ionescu şi concurează alături de alte 16 filme din întreaga lume. Filmul este inspirat dintr-un eveniment real, care i s-a întâmplat regizorului Krzysztof Kieslowski în 1981.

Pentru că filmul a convins Consiliul de selecţie a acestui mare festival, de grupa A, Jurnalul Naţional îl declară pe Mihai Ionescu "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar