x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Oltea Şerban-Pârâu

Omul zilei: Oltea Şerban-Pârâu

01 Oct 2010   •   00:00
Omul zilei: Oltea Şerban-Pârâu
Sursa foto: Lucian Tudose/Agerpres

Festivalul Internaţional „Seri cu orgă la Sala Radio" începe astăzi şi va dura 11 zile, timp în care vor concerta renumiţi interpreţi de orgă atât din România, cât şi din alte ţări europene.

Evenimentul a fost gândit o dată cu redeschiderea Sălii de concert de la Casa Radio, când a fost reinstalată orga renovată. Atunci a şi fost anunţat acest festival organizat de Orchestrele şi Corurile Radio, al căror director este muzicologul Oltea Şerban-Pârâu. Sub îndrumarea ei, evenimentele culturale de aici se succed continuu, oferind melomanilor concerte cu remarcabili solişti invitaţi - cu atât mai mult cu cât are şi funcţia de redactor-şef România Cultural. Festivalul „Seri cu orgă la Sala Radio" începe chiar de Ziua Inter­na­ţională a Muzicii (1 octombrie), ora 19:00, cu „Misa de orgă" de Bach, în interpretarea solistei Ilse Maria Reich, după care va urma recitalul lui Marcel Costea. Vor urca pe scena festivalului şi Martin Schmeding (Germania), Andrzej Chorosinski (Polonia), Hana Bartosova (Cehia), Dan Raco­veanu (România) ş.a.

Pentru acest eveniment muzical, prin care se promovează muzica de calitate şi în general cultura, Jurnalul Naţional o declară pe Oltea Şerban-Pârâu „Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar