x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Stelian Neagoe

Omul zilei: Stelian Neagoe

18 Ian 2010   •   00:00
Omul zilei: Stelian Neagoe

Domnul profesor Stelian Neagoe este un preţuit colaborator al Jurnalului Naţional. Serialele de Istorie Politică susţinute de domnia sa în paginile cotidianului nostru au fost şi sunt, în continuare, unanim apreciate de publicul larg cititor.

Anul 2009 a fost cât se poate de rodnic pentru neobositul istoric: a încheiat ciclul memorialistic al lui Constantin Argetoianu (prin tipărirea volumului X); a publicat cea de-a VII-a carte din seria "cazurilor de decimare a clasei politice româneşti în anii 1944-1964" şi, nu în ultimul rând, a fost lansată pe piaţa cărţii, ediţia a II-a a Enciclopediei istoriei politice a României 1859-2009 (elaborată sub redacţia d-sale).

Ca o încununare a activităţii sale ştiinţifice, la fine de an 2009 cel mai înalt for de consacrare cultural-ştiinţifică naţională, Academia Română, i-a acordat Premiul pentru substanţiala Enciclopedie a oamenilor politici români, despre care acad. Florin Constantiniu afirma nu de mult că "Enciclopedia d-lui Stelian Neagoe nu este numai o carte de istorie, ci şi una de învăţătură, în înţelesul nevoii unei meditaţii asupra destinului naţiunii române".

Pentru recunoaşterea meritelor sale profesionale, Jurnalul Naţional îl declară pe istoricul Stelian Neagoe "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar