x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Victor Piţurcă

Omul zilei: Victor Piţurcă

de Dan Constantin    |    09 Sep 2014   •   09:17
Omul zilei: Victor Piţurcă
antrenorul echipei naţionale de fotbal

Contestat, criticat, greu de abordat, Victor Piţurcă a dat o replică memorabilă: victoria la Atena, în primul meci al preliminariilor pentru calificări la Campionatul European.

Pe greci nu-i mai învinsesem de 26 de ani. Chiar în acest an echipa lor s-a dus la Mondialul din Brazilia în locul românilor antrenaţi tot de Piţurcă.

Revanşa de la Atena, obţinută după un joc fără mare strălucire dar cu multă sudoare şi emoţii, i-a dat oxigen şi speranţe antrenorului că îşi va încheia campania de calificare a naţionalei cu succes.

Pe “spinarea” selecţionerului Piţurcă s-au urcat de-a lungul vremii editorialişti, comentatori de sport, caricaturişti, mulţi alţi... işti pricepuţi. Piţi a răspuns în doi peri sau a tăcut dar a adunat peste 90 de jocuri ca selecţioner, record de longevitate pe acest post în fotbalul românesc.

Politrucul de la FRF l-ar fi vrut plecat; alţii îi vânează locul de selecţioner, arabii îl momesc cu milioane de euro pe an. Piţi are acum o poziţie foarte bună în orice dialog: a debutat cu victorie la Atena. Dacă pleacă lasă trei puncte; dacă rămâne, are pe ce construi.

Pentru revanşa de la Atena, Jurnalul Naţional îl numeşte pe Victor Piţurcă “Omul Zilei”.

×