x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Rugăciunea către Sfânta Muceniță Agata, apărătoarea femeilor. Rostește-o azi și te va proteja de problemele grave de sănătate

Rugăciunea către Sfânta Muceniță Agata, apărătoarea femeilor. Rostește-o azi și te va proteja de problemele grave de sănătate

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2024   •   13:15
Rugăciunea către Sfânta Muceniță Agata, apărătoarea femeilor. Rostește-o azi și te va proteja de problemele grave de sănătate
Sursa foto: crestinortodox.ro

Astăzi, credincioșii din întreaga lume sărbătoresc Sfânta Muceniță Agata, cunoscută pentru a fi o apărătoare a femeilor care luptă împotriva cancerului la sân. Această sărbătoare este un moment important în credința creștină, deoarece mulți se roagă cu speranța că vor găsi alinare și vindecare în credința lor.

Sfânta Agata este venerată pentru capacitatea ei de a aduce alinare și protecție împotriva bolilor grave, fiind considerată o sursă de inspirație și susținere pentru cei aflați în suferință. Rugăciunile adresate ei sunt văzute ca mijloace de comunicare cu divinitatea, în căutarea vindecării și a protecției, potrivit Spynews.

Una dintre rugăciunile recitate în această zi este:

„Agata cea cu nume mare, mireasă a lui Hristos nestricată, frumuseţe dumnezeiască pusă de o parte şi muceniţă împodobită, fă pomenire de cei ce te cinstesc cu credinţă, fecioară înfrumuseţată, ca să afle dezlegare de păcate cei ce săvârşesc cu bucurie sfântă pomenirea ta.

Ajută-mi, muceniţă, purtătoare de biruinţă, curată, ca Hristos, Judecătorul tuturor să-mi fie milostiv, cu rugăciunile tale, rogu-mă, prea cinstită. Şi nu înceta rugând pururea pe Cel milostiv să curăţească mulţimea greşalelor mele, ceea ce eşti podoaba mucenicilor. Amin".

Aceste cuvinte sunt considerate a fi o formă de comunicare spirituală, prin care credincioșii exprimă dorința lor de vindecare și protecție divină.

De asemenea, în data de patru februarie, credincioșii au sărbătorit Soborul Sfinților 70 de Apostoli și au recitat o altă rugăciune puternică la biserică. Aceasta poate fi rostită în orice zi din an:

„Sfinţilor Apostoli rugaţi pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre.

Apostoli ai lui Hristos asemenea fulgerului, prin Duh ajungând, aţi izbăvit pe cei ţinuţi în noaptea necunoştinţei şi aţi îndreptat la Lumina Vieţii pe cei ce strigă totdeauna: Dumnezeule, bine eşti cuvântat.

Intrând în limanul cel prea lin, v-ati arătat celor tălăzuiţi de marea celor cumplite, înţelepţi mântuitori şi îndreptători, cântând: Doamne al părinţilor şi Dumnezeule, bine eşti cuvântat.

Preaînţelepţilor, acum fericiţi fiind, ca unii ce aţi avut drept Dascăl pe Dumnezeul Cel cu adevărat Fericit, aţi făcut pe cei mai înainte ticăloşi să ajungă părtaşi ai Fericirii celei Dumnezeieşti.

Vindecă Hristoase, patimile inimilor noastre, pentru rugăciunile celor ce Te-au iubit şi Te-au propovăduit tuturor neamurilor, ca Dumnezeu, împreună şi Domn şi Făcător a toate, alungând toată înşelăciunea idolilor, cu lumina propovăduirii. Amin!".

Aceste momente de rugăciune și comemorare reprezintă o parte importantă a tradițiilor religioase și spirituale ale credincioșilor din întreaga lume, oferindu-le alinare și speranță în fața provocărilor și suferințelor vieții.

×
Subiecte în articol: Sfânta Muceniță Agata rugaciune