x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei Jurnal de caravana

Jurnal de caravana

de Andreea Tudorica    |    21 Iun 2005   •   00:00
Jurnal de caravana

Ne-am imbarcat cu mic cu mare in masinile caravanei si am pornit din nou la drum. S-au facut planuri de cu seara, ne-am impartit dupa subiecte care-ncotro.
Eu, cu Mogos si Karina am plecat spre Corbeni, un sat in apropiere de Vidraru, un sat ce traieste cu barajul in spate. Corbeni este un loc linistit. Cu oameni primitori, amabili, veseli. Un loc in care agroturismul incepe, timid e adevarat, dar incepe sa se dezvolte. Corbeni este localitatea ce se intinde pe doua dealuri refacuta aproape in intregime de maresalul Antonescu cu prizonieri rusi. Aici in Corbeni am intalnit oameni cu povesti frumoase, cu amintiri legate de construirea, inaugurarea barajului, cat si despre incidentul din 1974 cand s-a spart versantul stang al acestuia. Am intalnit oameni muncitori, dar si oameni curiosi, intrebatori care ne chestionau despre calatoria noastra prin tara dupa ce au aflat din ziar si dupa ce au vazut masina branduita cu insemnele Caravanei Jurnalul - Antena1. "Sunteti de la domnu’ Tuca. Cand ne dati la televizor? Cand aparem in ziar?" ne intrebau localnicii. Am intalnit in Corbeni si multi cai frumosi. S-a intamplat in Corbeni sa participam si la serbarea de sfarsit de an scolar. Au venit multi copii, veseli, fericiti, odata pentru ca serbarea insemna si momentul premierilor, dar mai ales pentru ca incepea vacanta. Se buluceau si se agitau prin sala de la Caminul Cultural din localitate unde avea loc serbarea. Cei mai mici s-au asezat cuminti cu parintii lor in primele randuri. Cei mai mari se adunau carcotind prin spate.

Ceilalti colegi ai nostri au plecat in plimbare cu vaporasul pe lacul Vidraru. Au facut poze si au mai aflat una alta despre ceea ce inseamna Vidraru, baraj, hidrocentrala si lacul de acumulare format atat pentru argeseni, cat in general pentru romani. S-au intors din acest periplu de peste o ora fericiti si incantati de peisajele vazute. Poze ...cu duiumul. Amintiri. Pe seara, Razvan si Iulius de la Antena 1 au luat pulsul apei. Au inchiriat o hidrobicicleta, si timp de o ora dusi au fost in apele calme ale lacului Vidraru.

Seara, dupa ce am mancat, cei de la cabana Cumpana unde am fost cazati, ne-au organizat un foc de tabara. Ne-am asezat in cerc cu totii in jurul focului, alaturandu-ni-se treptat si cativa turisti care erau cazati la aceeasi cabana. Alte poze. A picat bine momentul asta ca ne-am mai destins. Am inceput sa ne relaxam, iar unii dintre ei au inceput sa se alerge in jurul focului chiuind de mama focului. Pe o bancuta Mirela de la Antena 1 revedea caseta filmata la Manastirea Corbi unde fusese peste zi. Ne-a povestit cat de impresionata a fost de acel loc si de oamenii de acolo. Era vorba despre o manastire aflata la baza unui perete impresionant de stanca. O batrana din sat spunea ca are impresia ca Dumnezeu este acolo, deasupra satului Corbi si ii vegheaza in permanenta. Mai multe amanunte despre reportajul Mirelei nu va spun. Va las sa descoperiti in reportajul sau de la Antena 1 despre povestea, legenda si tainele Corbilor. Ne-am adunat pe seara fiecare prin camerele noastre, unii sa mai scrie ce a mai ramas de scris, altii sa se odihneasca pentru ca urma o noua zi de munca si trebuia sa descoperim alte parti dintr-o Romanie inca necunoscuta, inca nestiuta.

NU RATATI!
In ziarul de maine veti putea citi:
  • povestea sculptorului Ion Rodos din Nucsoara
  • o radiografie a localitatii Curtea de Arges, locul "unde a inceput Tara Romaneasca"
  • istoria si prezentul Cetatii lui Vlad Tepes de la Poenari
  • un reportaj de la Manastirea din stanca
  • ×
    Subiecte în articol: descoperirea romaniei