x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Kilometrul 2 al Capitalei

Kilometrul 2 al Capitalei

12 Dec 2007   •   00:00
Kilometrul 2 al Capitalei

Şos. Mihai Bravu "colţ" cu Splaiul Unirii
Stradă de pămănt. Fără canalizare. Nici un bec pe toată strada. Impozitul anual pe case şi terenuri este in valoare de multe, foarte multe milioane de lei vechi.

Şos. Mihai Bravu "colţ" cu Splaiul Unirii
Stradă de pămănt. Fără canalizare. Nici un bec pe toată strada. Impozitul anual pe case şi terenuri este in valoare de multe, foarte multe milioane de lei vechi.
Â

In iulie, bucurie mare, au fost demarate lucrările de racordare la reţeaua publică de apă şi canalizare.
Apoi... nedumerire: pe 400 metri de stradă, săparea şanţului şi instalarea conductei de apă a durat 3 săptămăni?! Apoi şi mai ciudat: şanţul a fost acoperit, urmănd ca aceeaşi firmă să revină peste o lună să sape un nou şanţ şi să instaleze conducta de canalizare; "treabă romănească" ne-am zis cu toţii zămbind ingăduitor şi am aşteptat...


După 3 luni am telefonat la firma constructoare.
"Ne-a trimis primarul la o lucrare mai urgentă" ni s-a răspuns.
Groapa cu hidrant care ocupă jumătate din lăţimea străzii şi e lăsată de căteva luni descoperită?
"Acoperiţi-o, dacă vă deranjează, eu nu am oameni de trimis in zonă!" a spus ing. Popa.
Dacă ne deranjează?! După ce o basculantă a căzut cu două roţi in ea blocănd complet strada, am acoperit noi groapa; şi am semnalizat locul pentru că pămăntul era afănat şi instabil...

Â
Am telefonat apoi la Direcţia de Utilităţi Publice din Primăria Capitalei, beneficiarul lucrării, insistănd ca lucrarea să fie reluată şi, fireşte, terminată. Am menţionat că termenul stipulat in "Planul coordonator anual 2007" (http://www4.pmb.ro/wwwt/avize/program_coordonator-2007.pdf) era de 15 noiembrie, am citat, din acelaşi document, faptul că "după aprobarea acestuia de către Primarul General, lucrările şi durata lor devin obligatorii pentru toţi factorii implicaţi". In zadar. Tot ceea ce am aflat a fost că, la data semnării Planului, nu erau incheiate contractele pentru lucrările (implicit şi termenele) incluse in el.


La capătul răbdării, am incercat, prin forţe proprii - fizice şi financiare, să stăvilim noroiul care ne-a invadat curţile şi ne-a reorganizat vieţile incepănd cu prima ploaie. N-am reuşit. Nu ne-am priceput ce sau n-a fost de ajuns căt am făcut.
Am continuat sa plecăm de acasă cu cizme de cauciuc in picioare şi cu incălţămintea "de oraş" in sacoşă.
Şi am făcut eforturi să nu ne prindă intunericul in oraş pentru că nici taximetriştii nu mai voiau să ne aducă pănă la poartă iar fără lumină pe stradă, cum să vezi pe unde mergi?

NR: Redactia precizeaza ca materialele publicate in aceasta rubrica sunt primite de la cititori.
In consecinta, responsabilitatea pentru contiinutul acestora apartine in totalitate celor ce s-au exprimat parerile, prin mail, pe adresa cetateanul@jurnalul.ro.



Â
Am sunat din nou la Direcţia de Utilităţi Publice. De 6 ori, rugănd ca Primăria să ceară, la răndul ei, constructorului să intreprindă ceva pentru ca strada să devină din nou practicabilă pănă cănd vor reveni să termine treaba incepută astă-vară. Tot de 6 ori doamna Pop şi domnul Zaharia, şeful de serviciu - după cum s-a recomandat, ne-au răspuns că au vorbit şi că "sigur măine" PONI CON va trimite maşini cu piatră să consolideze şi să indrepte căt de căt strada. Dar « măine » incă n-a sosit. De 4 săptămăni.


Ştiu, nu suntem un caz singular, citim in presă şi vedem la televizor, dar ceva trebuie făcut !
Salariaţii de la Electrica şi Distrigaz nu mai pot ajunge la noi pentru că nu au scris in fişa postului că trebuie să se doteze cu cizme de cauciuc ca să-şi poată indeplini sarcinile de serviciu ! Nici corespondenţa nu o mai primim pe vreme de ploaie din aceleaşi motive.
Â

Nu ştiu cum să-i explic mamei - care locuieşte cu noi - că nu mai poate merge, pănă la primăvară, nici la doctor, nici la biserică şi nici la piaţă decăt dacă nu plouă?!


Şi mai intreb, dacă noi nu vom mai plăti impozitele - pentru că nu văd de ce şi nici facturile - pentru că nu le mai primim, cine va fi vinovatul ?


Vă rugăm, daţi-ne idei despre cum să ne descurcăm pănă cănd Primăria Capitalei - beneficiar şi Poni Con - constructor vor binevoi să-şi onoreze angajamentele.

Mulţumim. Aşteptăm...

×
Subiecte în articol: cetateanul