x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul „Mi-au furat casa părintească”

„Mi-au furat casa părintească”

16 Dec 2010   •   20:52

 „Mă numesc Florescu Octavian, sunt de profesie arhitect, în prezent pensionar. Ca fost deţinut politic, în anul 1985 am plecat definitiv din ţară, în Grecia. La plecare, cu Decretul 223/74, în baza deciziei administrative nr. 481/85 a CPMB, abrogate în decembrie 1989, mi s-a confiscat imobilul proprietate, situat la intersecţia Bulevardului Ghencea cu Şoseaua Antiaeriană şi Drumul Sării. Fac precizarea că, în 1931, părinţii mei, funcţionari la Primăria Bucu­reş­ti, au cumpărat în rate o locuinţă tip mic-parter şi terenul aferent, de la PMB, au achitat ratele şi în 1940 au de­venit proprietari de drept, cu act no­tarial, cu intabulare, cu înscriere în Re­gistrul de transcripţiuni imobilia­re, publicat în Monitorul Oficial. Această proprietate am moştenit-o eu, este casa mea părintească, în care m-am născut atât eu, cât şi cei trei bă­ieţi ai mei şi în care doresc să mă în­torc cu familia, neavând nici o altă pro­prietate, nici în România, nici în Grecia.

În perioada 1985-1990, în această pro­prietate a rămas fiul meu, Dan Flo­rescu, cu familia lui, chiriaş la stat, acesta plecând şi el definitiv din ţară, în 1991. Cu un schimb de locuinţă fă­­cut ilegal, în 1990, de SC Cotroceni, prin Sorin Munteanu – avocatul de azi al chiriaşilor, pe atunci jurist la SC Cotroceni – pătrunde ilegal în lo­cu­in­ţă, cu un aşa-zis contract de sub­în­chiriere, Braga Gabriel, securist. Apoi, acesta încheie un alt act ilegal, de închiriere, şi cumpără proprie­tatea, cu echivalentul a 300 de euro de azi, de la PMB. Total ilegal, PMB a în­ca­drat această proprietate la Legea 112/1995, care se referea la proprie­tă­ţile naţionalizate, la care statul avea titlu şi nu la cele fără titlu, confiscate de stat cu Decretul 223/1974.

Cu contractul 42201/97 s-a făcut o vânzare parţială – casa în suprafaţă de 94 mp, iar terenul afe­rent, de 186 mp, nu s-a vândut, acesta a rămas în ex­ploatarea ilegală a PMB, care, din 1985, până în prezent, încasează chi­rie. Deci statul are şi azi în adminis­tra­re 186 mp de teren, adică 2/3 din în­tregul imobil. Vânzând în 1940 pă­rin­ţilor mei şi apoi în 1997 chiriaşilor acelaşi imobil, PMB a realizat în mod pre­meditat o ilegalitate, împiedicând cu această duplicitate restituirea în na­tură a imobilului proprietarilor de drept. Acest lucru este acoperit şi de Cur­tea de Apel – Secţia a 4-a Civilă, prin decizii irevocabile, cu presiuni abu­zive, prin care mi se impune să iau despăgubiri, astfel încât statul să ob­ţină titlu de proprietate, des­fiin­ţân­du-l pe al meu.

Cer pe această cale PMB actul de proprietate prin care a vân­dut familiei Braga proprietatea mea, prin abuz de putere. Aşa cum ară­tam, fostul chiriaş şi actualmente pro­prietar, Gabriel Braga, este un fost şofer securist, iar la data ocupării imo­bilului, în 1990, mai avea un apar­ta­ment pe Bulevardul Unirii, dat de stat soţiei lui. Pe de altă parte, actul de vânza­re-cum­părare, încheiat de PMB cu Ga­briel Braga, nu este auten­ti­ficat de grefa Tribunalului Bucureşti, nu este emis la Notariat, nu este in­ta­bulat în Cartea Funciară, a fost în­cheiat de SC Cotroceni, prin direc­to­­rul Porascu şi directorul econo­mic Mâr­şanu, ca vânzători, fără a încadra pro­prietatea la Legea 112/95, PMB nea­vând titlu de proprietate.

De aceea cer sprijinul mass-media în de­nun­­ţarea hoţilor de proprietăţi, cu com­plicitatea instituţiilor arătate mai sus.

Florescu Octavian”

×
Subiecte în articol: lupta cu sistemul