x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Ne-am născut în locul potrivit? Aş rămâne pentru copilul meu

Aş rămâne pentru copilul meu

19 Oct 2010   •   00:00
Narcisa
● cititoare

De ce aş pleca? Îmi este greu să respir, să aud în toate părţile de remaniere, de aplicarea măsurilor de austeritate, de CRIZĂ.

Ce se întâmplă cu noi, cu cei pe care i-am ales? Nu mai au sentimente, conştiinţă, se transformă în nişte roboţi? Aş vrea să am doar linişte, o linişte sufletească ce acum a căpătat o altă dimensiune. Dacă nu aş fi avut un copilaş de 1 an, poate că nu mi-ar fi păsat de toate acestea, dar acum mă doare ce se întâmplă. Nu mă întreb de ce aş pleca. AŞ VREA SĂ PLEC.

Ce îi pot oferi acum şi în viitor copilului meu pe care l-am aşteptat destul de mult? (am 33 de ani). Un teanc de diplome. Îi ţin de foame aceste hârtii? Mă mai pot eu mândri acum cu ele, când nici serviciu nu voi mai avea şi nu mă va angaja nimeni? De ce aş pleca? Din cauza indo­len­ţei cu care eşti jupuit peste tot, din cauza sistemului sanitar, din cauza birurilor care ne atârnă deasupra capului.

De ce aş rămâne? Pentru că iu­besc pământul unde m-am născut, iu­besc locurile unde am copilărit, iu­besc părinţii care m-au născut, iubesc mirosul de casă bătrânească pe care l-am simţit. Aş rămâne pentru a-mi creşte copilul exact în aceste locuri despre care vorbesc şi alături de oa­menii pe care îi iubesc.
Aş rămâne pentru că sufletul meu numai aici va fi viu.

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?