x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Ne-am născut în locul potrivit? Aş vrea să plec, pentru că...

Aş vrea să plec, pentru că...

19 Oct 2010   •   00:00
● Ion
cititor

Aş vrea să plec, pentru că: am trăit 19 ani la bloc şi nu mi-a plăcut. Am dat vina pe sistemul ceauşist (fără apă şi căldură, apartament cu două camere, la o familie de patru persoane, raţiile la alimente etc.). Au venit anii '90, cu apartament cu patru camere, dar tot fără apă şi fără căldură, în plus, cu şomaj şi toate tarele democraţiei. În 1993 am crezut că l-am prins pe Dumnezeu de un picior, lucram la stat, câştigam bine, dar eram un neadaptat la bloc.

A trecut asta, m-am căsătorit şi m-am mutat la ţară, pe pământ, eram bucuros. La ţară am avut următoarele "avantaje": am cultivat pământul, fără subvenţie, am vândut recolta - câştig zero (preţuri sub cel de producţie), am crescut fără subvenţie animale (vaci, oi, capre) - câştig zero (preţuri sub cel de producţie). Bonus impozit, muncă, nervi, oboseală, drumuri, ceartă cu soţia etc.

Noroc cu serviciul, el a adus bani în casă şi boală în oase, dar trebuie să ţin de el. La celelalte am renunţat, după 13 ani rezultatul a fost cu minus la buzunar. Acum aflu că o să mi se ia din salariu. 25% e mult, foarte mult, lucrez la stat, dar nu stau degeaba, de ani buni lucrez ore suplimentare, neplătite, liberele nerecuperate, eu şi colegii sponsorizăm activitatea locului de muncă, iar pentru toate eforturile primim acea reducere. Nu putem comenta, trebuie să acceptăm, dar eu nu mai pot, trebuie să plec!

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?