x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Ne-am născut în locul potrivit? Trecem printr-o criză existenţială

Trecem printr-o criză existenţială

19 Oct 2010   •   00:00
Andrada Petria
● Cititoare

De ce rămân? Pentru miile de români care s-au jertfit pentru ca generaţia mea să trăiască într-o ţară liberă. Se pare însă că nu am ştiut să preţuim şi să înţelegem această libertate şi am tradus-o prin nuditate, manele, injurii şi prin copierea a tot ce este american.

Am dus totul la extrem. Acum trecem printr-o perioadă de criză nu doar economică, ci şi existenţială. Nici noi nu mai ştim cine suntem. Suntem confuzi, dezamăgiţi de tot ce este în jurul nostru şi încercăm să ne găsim locul în alte ţări, sperând că acolo va fi mai bine. Cei care ră­mân dau vina pe Guvern, că nimic nu merge în ţara asta.

Întrebarea este: cine a reconstruit-o? Am învins comunismul, pentru că am avut un ţel comun şi am luptat împreună.

Odată atins acest ţel, fie­care a încercat să tragă folosul se­pa­rat. Nu am realizat că forţa noastră se măsoară în capacitatea de a ne ajuta unul pe altul şi de a fi uniţi. Nu numai Guvernul, oricare ar fi fost el, este de vină pentru haosul în care am intrat în ultimii ani, ci fiecare dintre noi.

Însă noi, tinerii, avem datoria de a rămâne în ţară şi de a încerca să schimbăm ceva. A venit momentul să ne deşteptăm în sfârşit şi să ne unim forţele pentru a ne crea România pe care o merităm: o Românie competitivă şi inovatoare. De ce să copiem ideile altora, când avem atâţia tineri inteligenţi şi creativi? Nu suntem mulţumiţi de cei care ne conduc? Cu toţii ştim să aruncăm cu ouă în primării şi prefecturi, dar puţini dintre noi ar fi gata să îşi asume responsabilitatea de a conduce o ţară întreagă.
Schimbarea va veni în momentul în care vom reînvăţa să gândim ca un întreg - poporul român - , când vom lăsa la o parte invidia şi răutăţile şi ne vom promova valorile. Şi eu voi rămâne aici, pentru a face parte din acest proces. Nu ştiu dacă voi reuşi, dar cu siguranţă voi lupta pentru asta.

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?