x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Piţipoanca e un stil sau e o proastă?

Piţipoanca e un stil sau e o proastă?

de Razvan Barbulescu    |    11 Ian 2010   •   00:00
Piţipoanca e un stil sau e o proastă?

Răspunsul sincer la întrebare te poate ajuta să abordezi lucrurile corect în cazul în care aspiri sau îţi cauţi un rost, cum o apuci, în viaţă, pe ce drum sau centură o iei, dacă te-ncurci cu şoferii de basculante. Deci, dacă îţi fierb creierii că nu te ştie nici dracu', cum poţi să ajungi piţipoancă? Dar mai întâi: piţipoancă, te naşti sau devii?



O ţară serioasă, cu un învăţământ conectat la realitate se străduieşte să aibă piţipoancele pe care le merită. Pentru că şcoala de piţipoance este o şcoală a vieţii care se ţine de programa şcolară şi de cea de pe net. Iată şi explicaţia succesului european conform căruia România e ţara cu cele mai multe piţipoance.

TALENT ŞI POZE-N BAIE
Drumul de la simplă blondă la piţipoanca consacrată, cu emisiuni tv la activ, ajunsă la statutul rafinatelor Eva Kent, Sexy Brăileanca, Simona Sensual (dintre cele cu carieră de top) se obţine cu trudă, dăruire, multă dăruire, o garsonieră cu baie. În baie îţi instalezi bara de care îţi freci celulita, să aprecieze cocalarul-pereche că meriţi să bage sentimente în tine.

La început n-ai identitate. După primii ani de şcoală, prin reciclare pe traseul meteo - pagina 5 - asistentă tv, îţi zbârnâie viitorul. Un podium judeţean de prezentare a modei e un bun început. Dacă n-ai noroc de-un dizainăr de chiloţi, de un fotbalist sau de-un Virinel cu bani, o iei eroic spre centură. Numărul de paturi frământate la vârstă fragedă pune bazele unui pedigri cu viitor. Dar până atunci sunt necesari câţiva paşi ce ţin de abecedar.

LA ŞCOALĂ E CULĂ
Iată un blogăr care ştie ce zice: "La şcoală nu te duci să înveţi, ci să agăţi, să socializezi, să te bagi în seamă cu şmecherii de-a unşpea şi de-a douăşpea. La şcoală eşti culă, proful e un bou, te aşezi capră pe catedră, în pauză, să-ţi faci poze cu fundu' gol, să moară alea mici de-a noua, fată...".

STILUL PITZI

Strident, să zbiere, să crape cocalarii în jurul tău, să moară profele de invidie, sclipiciuri în delir, catarame maxi, hipergenţi, hipercurele, să fii sorcovă, să troznească oborul. Ojă, din faţă de la Unirea. Culori: electrice. Materiale: latex, elastan. Unghii: XXL, puse sau naturale. Ochelari de soare, în cadă. Mijloc gol între bluziţe mulate şi blugi talie joasă.

VISE-VISURI

O piţi în ascensiune visează adânc să ajungă: asistentă tv, corp balet, cântăreaţă de manele, cool, house. Nu doarme ca să ajungă la: fotbalişti, Virinei, dizainări de chiloţi, urâţi cu bani care s-o pună. În valoare. În pregătirea carierei, mess-ul e de bază, 24 din 24, fum, ţigări Vogue, cola. Piţipoancele emo: doar apă plată.

PRACTICA FOTO
Fiindcă nu-i funcţionează creierul simultan, începe cu poze în pat, lângă pat, între pat şi biblioteca plină cu pahare. Elocvente pentru hi5 sunt pozele făcute în baie. Cu decolteu larg, fără, bust gol, în rochie de seară, în capot de ieşit la uşă când nu bate nimeni, crăpat de jos până sus. De bază sunt pozele făcute cu duşul în toate poziţiile, goală pe closet, goală în bucătărie, pe aragaz, în chiuvetă.

AROGANŢE
Flegmatică, unicată, stilată de la mă-sa. La şcoală, sigură pe ea, fiindcă are piloşi care-i motivează absenţele. Şmecheră, cu aroganţe. O doare în păsă de mă-sa, de ta-su, o doare doar de ea, ca să nu-şi strice tenul. O piţi autentică face poze în prostie, nu-şi încarcă vocabularul cu mai mult de 8 cuvinte: fato de opt ori. Doar dacă e tâmpită şi vrea să-şi rateze cariera pune mâna pe-o carte.

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă