x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Acasă peste Prut: Moldoveni de pe ambele maluri sărbătoresc tradițiile și cultura noastră comună, la Galați

Acasă peste Prut: Moldoveni de pe ambele maluri sărbătoresc tradițiile și cultura noastră comună, la Galați

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   09:45
Acasă peste Prut: Moldoveni de pe ambele maluri sărbătoresc tradițiile și cultura noastră comună, la Galați
Sursa foto: Centrul Cultural Dunarea de Jos Galati

Moldoveni de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la un eveniment de amploare în orașul Galați. Este vorba despre Festivalul „Acasă peste Prut”, care va ține trei zile și va bloca zona centrală a orașului.Participanții vor forma un alai al satelor pe străzile Galațiului.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați. Acesta va începe vineri și se va încheia duminică. Vor participa meșteri populari și artiști din Republica Moldova și din sudul Moldovei.

„Centrul Cultural Dunărea de Jos Galați, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, organizează în perioada 6-8 octombrie 2023 Festivalul Acasă peste Prut, o manifestare etnoculturală complexă care își propune să creeze un prilej de exprimare a datinilor și obiceiurilor străvechi într-un mod nou, pentru a valorifica și prezenta tot ce au România și Republica Moldova mai trainic și autentic în arta tradițională a generațiilor trecute. Astfel, pe lângă reprezentanții satelor și ansamblurilor folclorice locale, vor fi prezenți la Galați și iubitori ai obiceiurilor strămoșești de peste Prut, din Republica Moldova”, au anunțat organizatorii.

În cadrul Festivalului „Acasă peste Prut” se va forma un alai al satelor pe străzile orașului Galați, animat de cântece și dansuri populare.

Târgul meșterilor populari va fi amenajat în centrul orașului Galați. Circulația rutieră prin zonă va fi interzisă de vineri, la ora 14.00, până duminică, la ora 22.00.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Acasă peste Prut sarbatoare galaţi