x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Amorphis & Haggard

Amorphis & Haggard

de Alex Revenco    |    23 Dec 2007   •   00:00
Amorphis & Haggard

După senzaţionalul spectacol susţinut in 2006 la Sibiu, la prima ediţie a Festivalului ArtMania, finlandezii de la Amorphis revin in Romănia, de data aceasta in Bucureşti, cu forţe proaspete şi cu un nou album. Intitulat "Silent Waters" şi apărut in acest an, discul a ajuns pe primele poziţii ale topurilor de gen

In pavilionul 18 din Romexpo, la 9 februarie, concert rock cu greutate, organizat de Artmania.

După senzaţionalul spectacol susţinut in 2006 la Sibiu, la prima ediţie a Festivalului ArtMania, finlandezii de la Amorphis revin in Romănia, de data aceasta in Bucureşti, cu forţe proaspete şi cu un nou album. Intitulat "Silent Waters" şi apărut in acest an, discul a ajuns pe primele poziţii ale topurilor de gen, fiind considerat unul dintre cele mai bune albume metal ale anului. Biletele pentru concertul Amorphis & Haggard se vor pune in vănzare măine, 24 decembrie, in reţeaua magazinelor Diverta din intreaga ţară, dar şi pe www.ticketpoint.ro sau www.bilete.ro . Preţul unui bilet, de 60 de lei pănă la 9 ianuarie şi 75 de lei după această dată.

SCENA METAL. Trupa Amorphis a ales să meargă, incă de la inceput, pe un drum muzical fără compromisuri schimbănd des atăt "direcţia", căt şi formele de exprimare.

Titulatura Amorphis s-a dovedit definitorie pentru evoluţia trupei, a cărei activitate muzicală a creat noi orizonturi pe scena metal finlandeză, trecănd prin mai multe genuri: Progressive/ Death/ Doom Metal sau Modern Rock/ Melodic Metal. In toamna anului 1990, Esa Holopainen, Jan Rechberger, Tomi Koivusaari şi Olli-Pekka "Oppu" Laine au hotărăt să infiinţeze formaţia, iar peste trei ani au ieşit pe piaţă cu primul album, "The Karelian Isthmus". Au urmat nenumărate concerte, care au intărit de la an la an renumele formaţiei. In 2007 a apărut al optulea material discografic Amorphis, cu o copertă impresionantă şi un conţinut remarcabil, o nouă poveste din Kalevala. Fanii romăni ai grupului finlandez au ocazia să asculte, in premieră şi live, noul material "Silent Waters", la 9 februarie 2008, in Bucureşti!

alex.revenco@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: cultura amorphis