x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Aplauze pentru poet pe scenă... în Italia, un spectacol original cu actorii Emilia Popescu și Mihai Mălaimare

Aplauze pentru poet pe scenă... în Italia, un spectacol original cu actorii Emilia Popescu și Mihai Mălaimare

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Iun 2024   •   10:00
Aplauze pentru poet pe scenă... în Italia, un spectacol original cu actorii Emilia Popescu și Mihai Mălaimare

Emilia Popescu și Mihai Mălaimare vor susține un turneu cu spectacolul Aplauze pentru poet pe scenă… în Italia, la Roma (1 iulie), Milano (2 iulie) și Bologna (3 iulie), prin care duc poezia românească în mijlocul celei mai mari comunități de români din afara ţării.

Cei doi actori vor recita poezii din lirica modernă şi clasică românească, aparţinând unor scriitori precum Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, George Coşbuc, George Topîrceanu, Lucian Blaga, Ion Minulescu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Emil Brumaru şi alţii, în ambianța muzicală inedită creată de pianistul Cătălin Răducanu și violonista Ioana Tudor, alternând cu apariţia în intervenţii poetice filmate a unora dintre cei mai mari actori ai României din diferite generaţii precum Florin Piersic, Dorel Vişan, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Horaţiu Mălăele, Ştefan Bănică şi Ion Caramitru.

Fiecare dintre cele trei spectacole va fi precedat de o conferinţă prin care se încearcă o apropiere mai mare de public.

Realizat de asociaţia culturală The Culture Club, Aplauze pentru poet pe scenă... în Italia este un proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și are rolul de a promova imaginea României și a culturii române peste hotare. Este un proiect inedit conceput special pentru comunitățile de români din această țară, cu misiunea de a facilita schimbul de idei în domeniul culturii şi cunoaşterea patrimoniului cultural românesc, promovarea personalităţilor culturii române și creșterea vizibilității culturii române pe pieţele internaţionale.

Conceptul video este semnat de Virgil Oprina, iar regia muzicală, de Oltea Şerban-Pârâu. Proiectul a pornit de la o idee ce îi aparține lui Ovidiu Miculescu, care semnează şi regia artistică a evenimentului.

ITINERAR:

Luni, 1 iulie, ora 20:00 - Ambasada României la Roma

Marți, 2 iulie, ora 19:00 - Biblioteca Calvairate, Milano

Miercuri, 3 iulie, ora 19:30 - Hotel I Portici, Bologna

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×