x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Ar fi meritat Iasiul sa devina capitala culturala europeana? Dezbatere organizata de revista Dacia Literara

Ar fi meritat Iasiul sa devina capitala culturala europeana? Dezbatere organizata de revista Dacia Literara

de Cristinel C. Popa    |    21 Feb 2016   •   15:31
Ar fi meritat Iasiul sa devina capitala culturala europeana? Dezbatere organizata de revista Dacia Literara
Sursa foto: Redactorul sef al revistei “Dacia literara”, Calin Ciobotari

Revista Dacia Lliterara realizeaza o dezbatere pe tema candidaturii esuate a Iasiului la titlul de “Capitala Europeana a Culturii”. Discutiile vor avea in vedere analiza cauzelor care au dus la esecul orasului Iasi in cursa pentru acest ravnit titlu, dar si o dezbatere constructiva despre masurile necesare viitorului cultural al orasului.

Evenimentul va avea loc marti, 23 februarie, de la ora 17.00, la Galeriile "Pod Pogor". Printre invitati se afla Florin Cintic, fost director artistic al fundatiei "Iasi Capitala Culturala European", Camelia Gavrila, inspector scolar general, alaturi de alti reprezentanti ai administratiei locale, ai institutiilor de cultura si ai societatii civile.

“Este prima editie a dezbaterilor revistei, o revista pe care o consacram celui mai important episod recent din istoria culturala a orasului - esecul la candidatura pentru Capitala Culturala Europeana. Credem ca a trecut suficient de mult timp de la acest esec pentru ca sa putem face o analiza la rece a cauzelor care au dus la acest esec, dar si o analiza constructiva asupra a ceea ce putem recupera din proiectul articulat de Florin Cintic si echipa sa”, a spus redactorul sef al revistei “Dacia Literara”, Calin Ciobotari, cel care alaturi de prof.univ.dr. Alexandru Calinescu vor fi moderatorii dezbaterii.

In cadrul discutiilor se va incerca gasirea raspunsurilor si a solutiilor la cateva dintre intrebarile: "Este un capat sau un inceput de drum acest esec? Se afla Iasul cultural intr-o fundatura sau la o rascruce?

Avem forta de a ne reinventa? Daca da, cum si cand?”. Dezbaterile revistei „Dacia Literară” se aliniază politicii de reformare a revistei si de sincronizare cu aspectele actuale ale campului cultural. Evenimentele, coordonate impreună cu Muzeul National al Literaturii Romane Iasi, isi propun dezbaterea temelor de actualitate ale culturii, cu actorii implicati direct si cei interesati de solutii.

 

×