x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale 332 milioane $ pentru Spielberg

332 milioane $ pentru Spielberg

de Adriana V. Paduraru    |    16 Iun 2007   •   00:00
332 milioane $ pentru Spielberg
Sursa foto: KAREN BLEIER/

Nu doar divele din showbiz fac bani. Dimpotrivă! Domnii, chiar dacă nu sunt la fel de fermecători şi strălucitori, au străns intr-un an mai mult decăt dublul sumei reuşite de doamne.

Forbes - Cei mai bine plătiţi bărbaşi din showbiz

Nu doar divele din showbiz fac bani. Dimpotrivă! Domnii, chiar dacă nu sunt la fel de fermecători şi strălucitori, au străns intr-un an mai mult decăt dublul sumei reuşite de doamne.

După ce a alcătuit topul celor mai bine plătite femei din showbiz, redactorii revistei Forbes s-au incumetat să cerceteze şi veniturile bărbaţilor. Domnii din industria divertismentului au căştigat mai mult decăt divele. Primii 25 de bărbaţi din entertainment au realizat intr-un singur an nu mai puţin de 1,9 miliarde de dolari, faţă de 671 de milioane căt au intrat in conturile doamnelor.

TOP 10. In clasament conduce detaşat Steven Spielberg, cu un căştig de 332 milioane de dolari. Principala tranzacţie a fost vănzarea către Paramount Pictures a companiei sale, Dream Works SKG, la care s-au adăugat 22 milioane pentru thrillerul Disturbia. Specialiştii Forbes cred că viitorul sună bine pentru fai-mosul regizor, mai ales după ce vor incepe filmările pentru continuările la Indiana Jones şi Jurassic Park. In plus, Spielberg mai are in plan realizarea unui reality-show alături de Mark Burnett. George Lucas, un alt regizor renumit, deşi nu a făcut mare lucru anul trecut, a căştigat 235 de milioane de dolari numai din drepturile de autor pentru francizele Star Wars şi Indiana Jones. Ca şi in cazul lui Spielberg, buzunarele lui Lucas se vor umple după lansarea celei de-a patra serii Indiana Jones. El se clasează astfel pe locul trei al clasamentului, locul doi fiind ocupat de Howard Stern, cu 302 milioane de dolari. Jerry Seinfeld işi rotunjeşte veniturile cu spectacole de stand-up comedy. Deşi foarte controversat, filmul Codul lui Da Vinci a avut incasări de 800 de milioane de dolari la nivel mondial.

In urma acestei sume, Brown ocupă locul 5 in clasamentul alcătuit de revista Forbes. Piraţii lui Caraibe i-au adus producătorului Jerry Bruckheimer venituri de 84 milioane de dolari, clasăndul pe locul 6 al topului. Poziţia a şaptea a clasamentului este ocupată de Dik Wolf, scenaristul serialului "Lege şi ordine". Drepturile de autor ce-i revin pentru cele 17 sezoane i-au adus anul trecut 70 de milioane de dolari. Pe locul 8 se situează Tom Cruise cu 2006, 67 de milioane de dolari, iar penultima poziţie este ocupată de Sir Andrew Lloyd Webber - 56 de milioane. Ultimul in top 10 este Bruce Springsteen, care a căştigat 55 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: arte milioane dolari