x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Adrian Iorgulescu, “un ministru penal”

Adrian Iorgulescu, “un ministru penal”

de Ramona Draghici    |    26 Feb 2008   •   00:00

Lavinia Şandru, vicepreşedintele PIN a cerut DNA să-i solicite preşedintelui Traian Băsescu suspendarea din funcţie a ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, susţinând că acesta este al nouălea “ministru penal” al Guvernului Tăriceanu.



Lavinia Şandru, vicepreşedintele PIN a cerut DNA să-i solicite preşedintelui Traian Băsescu suspendarea din funcţie a ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, susţinând că acesta este al nouălea “ministru penal” al Guvernului Tăriceanu. “Cer, în calitate de parlamentar, DNA să-i solicite preşedintelui României să-l suspende pe ministrul Adrian Iorgulescu. DNA să grăbească lucrurile în investigarea acestui caz, pentru că există indicii cât se poate de clare că Adrian Iorgulescu este un ministru de-a dreptul penal şi ar trebui să fie suspendat”, a declarat, citată de Mediafax, Şandru. Ea a făcut această solicitare în urma plângerii depusă la DNA de consilierul de stat în MCC Marius Marian Şolea, compozitorul George Mihalcea şi artistul Florin Chilian, conform căreia cei trei au constatat ilegalităţi fragrante în modul de cheltuire a zeci de miliarde de lei vechi în acţiunea de promovare a imaginii României în străinătate. “Promovarea, în cadrul Uniunii Europene, ar fi trebuit să fie lăudabilă şi care, la prima vedere, părea să fie cât se poate de onorabil. Domnul Iorgulescu a profitat încă odată de un caz atât de frumos pentru a-l transforma într-un nou tun financiar”, a mai afirmat vicepreşedintele PIN. Lavinia Şandru a arătat că materialele au fost comandate de MCC înainte de a fi emisă Hotărârea de Guvern, în timp ce recepţia materialelor este datată după ce, conform proceselor-verbale, pachetele promoţionale fuseseră deja expediate în străinătate. Mai mult, vicepreşedintele PIN susţine că “pachetele nu au existat”. “Poate au existat vreo câteva sute, să aibă o justificare”, a conchis Lavinia Şandru.
Florin Chilian, Marius Marian Şolea şi George Mihalcea au cerut declanşarea unei anchete la MCC, în legătură cu “ilegalitatea în care se desfăşoară în fiecare an un aşa-zis Program de achiziţie publică, în vederea unor acţiuni de diplomaţie culturală pentru promovarea imaginii României în ţările membre UE”. Valoarea acestui Program a fost în 2005 de peste 2,2 milioane de lei, iar în 2006 de 3 milioane de lei. În decembrie 2007, Adrian Iorgulescu, a susţinut că nu a fost chemat la DNA şi că acuzaţiile care i se aduc prin plângerea de la DNA sunt “tendenţioase” şi “de rea credinţă”.

×
Subiecte în articol: arte iorgulescu