x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Amenintarea fantomei

Amenintarea fantomei

30 Sep 2004   •   00:00

Ploua. Si-i trecut de ora noua. Pe bune! Ce-i drept, noua dimineata. Eu ma gandesc la doamna Laurentia Lita. He-he, sunt convinsa ca habar n-aveti, ba, desteptilor, cine-i Laurentia Lita!

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Potrivit informatiilor puse la dispozitie de Dan Diaconescu (un nene), Laurentia Lita este doamna care a aruncat cu pietre in Parchetul General. Nu stiu pentru ce motiv, domnul Diaconescu, moderator intr-o emisiune senzationala-bestiala pe OTV, a caracterizat gestul aproape copilaresc al doamnei ca fiind unul, citez, extrem, am incheiat citatul.

Eu cred ca aruncatul asta cu pietre este, de fapt, prelungirea unei pulsiuni interioare, prea indelung refulate. Doamnei Lita ii era dor de copilaria dumneaei zbuciumata, de dupa-amiezele in care se inhaita cu baietii si tragea cu invizoace in picioarele profesoarelor antipatice. Cred ca intr-un final, prietenii ei au retrogradat-o, adica n-au mai lasat-o sa traga cu cornete de pe balcon, ci doar sa le confectioneze - chestie extrem de frustranta. De aici - drama acestei doamne.

Pentru ca a face cornete fara a avea satisfactia ca le-ai si trimis unde trebuie este ca si cum ai fi ajutor de bucatar: seful te pune sa cureti morcovii, dar numai el face sot...-ul. Naspa, doamnelor si domnilor!

Am ascultat-o foarte mult pe doamna Lita (Cred c-ati observat ca toata lumea care are o cat de mica problema vine la apartamentul din Romana, unde-si are sediul OTV, ca sa se descarce, ca la psihanalist).

In tot acest timp, nimeni nu zicea nici pas (ce ciudat e "pas" scris cu i din a, nu credeti?). Doamna Lita vorbea incontinuu. M-am straduit sa-i inteleg problema. Discursul dezlanat insa m-a impiedicat. N-am inteles decat ca avea boala pe vara-sa, pentru ca i-a dat poza la televizor.

Ce m-a speriat foarte, dar foarte tare a fost o pauza publicitara de cateva secunde. Chestie promitatoare pentru OTV, dar amenintatoare pentru mine. Daca in sfarsit, OTV are reclama, asta inseamna ca are un marketing puternic.

Daca are un marketing puternic, asta inseamna ca pravalia n-o sa se-nchida prea curand. Daca n-o sa se inchida prea curand inseamna ca pot sa-mi iau adio de la fotoliul ala portocaliu. Ceea ce-nseamna ca pur si simplu va trebui sa platesc. Ce cruda-i lumea!

×
Subiecte în articol: arte